Mens/Maatschappij

500 vrijwilligers gezocht voor Nacht van de Vrijwilliger

Nacht van de Vrijwilliger
archieffoto ter illustratie

500 Haagse vrijwilligers gezocht voor nieuwe editie Nacht van de Vrijwilliger
NL Cares organiseert op donderdag 21 april 2022 de Nacht van de Vrijwilliger in Den Haag.
Tijdens dit event doen meer dan 500 vrijwilligers tegelijk mee aan tientallen activiteiten bij maatschappelijke initiatieven.
Zij maken hiermee direct impact op een thema dat voor hen belangrijk is.

De vrijwilligers kunnen zelf kiezen voor activiteiten zoals salsadansen met ouderen, een citytour door een dakloze of een feestje vieren met mensen met een verstandelijke beperking.
Renske Kleijn van NL Cares doet een oproep: “Dit is de kans om echt iets praktisch bij te dragen tegen eenzaamheid, armoede of kansenongelijkheid. Er is altijd een vrijwilligersactiviteit die bij jou past en waarmee je kan beginnen.”

Impact
De impact van de Nacht van de Vrijwilliger gaat veel verder dan één avondje goed doen. Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de mensen die worden geholpen en geeft voldoening aan zowel de helpers als de geholpene.
NL Cares omschrijft vrijwilligerswerk als ‘de springplank naar een rijker leven waarin je van betekenis bent voor anderen’. Iedereen bouwt mee aan een samenleving waarin we er zijn voor elkaar.

Kleijn vult aan: “Een Caring Society. Want alleen als iedereen meedoet, kunnen we grote maatschappelijke problemen oplossen. Samen laten we zien hoe het óók kan. Tijdens de Nacht van de Vrijwilliger breng jij gezelligheid naar kwetsbare mensen en maak je directe impact. Het gekste wat we kunnen doen, is niets!

de Nacht van de Vrijwilliger in Den Haag
Ga in Den Haag o.a. koken samen met Haagse tieners, mét chefkok, ga mee met een lichtjeswandeling met ouderen of doe mee met de culturele hapjesavond.

Over De Nacht van de Vrijwilliger
Jaarlijks evenement in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Tijdens dit event- georganiseerd door NL Cares- doen honderden jonge vrijwilligers tegelijk vrijwilligerswerk, verspreid over tientallen maatschappelijke instellingen. Zij maken hiermee direct impact op een thema dat voor hen belangrijk is. Er is nog ruimte voor 500 vrijwilligers om zich aan te melden. Meer informatie: //nlcares.nl/nl/pages/nacht-van-de-vrijwilliger

Over NL Cares
Organisatie die mensen en bedrijven inspireert om hun tijd, vaardigheden en middelen in te zetten om de grote uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Zij bieden een krachtig netwerk en concrete tools die ervoor zorgen dat iedereen sociale impact kan maken. Het is hun missie dat iedereen bijdraagt aan een betere wereld. Zo zetten ze samen een verandering in gang, die langzaam maar zeker zorgt voor een betere plek om te leven, oftewel een fijne en sociale wereld. Meer informatie: www.nlcares.nl

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.