Natuur/milieu

Zonnige plaatjes van gisterenNu het weer is omgeslagen is en het zelfs heeft geregend, een paar zonnige plaatjes van gisteren.
Weer was ik op het braakliggende stuk grond waar je werkelijk onverwachtse dingen ziet.
Ik vind juist die kale plekken, die helemaal overwoekerd zijn door braamstruiken en ander onkruid het mooist; je verwacht het niet zo midden in de stad. Ik zit onder de krassen en brandnetelsteken, maar dat heb ik er graag voor over om al die mooie dingen te zien. Zo goed voor je humeur! Is dit geen plaatje? De flat op de achtergrond valt weg als je daar staat….
Tussen een deel waar wat bomen staan zat dit bonte zandoogje. Een in Nederland algemeen voorkomende vlinder, maar in Zuid Holland veel minder waargenomen. Het is overigens een vrouwtje wat te zien is aan de 3 witte ogen in de vlekken van haar achtervleugel. Een mannetje heeft twee witte vlekken in de ‘ogen’.
Weer een prachtige libel. Alle dierenfoto’s maak ik met 18 keer zoom. Resultaat is dan wel dat ze minder duidelijk zijn door de ruis, maar liever laat ik ze niet opschrikken. Een aantal maal probeerde ik wel dichterbij te komen, maar ze zijn zo wild, dat bij de minste geringste beweging ze verdwenen zijn.
De laatste foto’s zijn van een reiger. Statige dieren. Deze zat op een dode stronk hout.
In zijn omgeving was het water dat je ziet op de eerste foto.
Toen hij mij in de gaten kreeg vloog hij snel krijsend weg om even later weer op hetzelfde plekje terug te keren.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.