Natuur/milieu

Zeemeerminnenparade voor schoon water in ScheveningenVandaag is de langste dag, maar ook de kortste nacht van het jaar. Daarom, op Midzomernacht werd voor de 2e keer in de geschiedenis op in Scheveningen geparadeerd voor Schoon Zee Water. De zeemeerminnenparade.
Liefhebbers uit binnen- en buitenland gaan dan verkleed als zeemeermin, krab, piraat, haai en zeester paraderen op de Boulevard van Scheveningen maar ook op het strand, voor schoon zeewater en het begin van de zomer.
Gelukkig was het droog en liet ook de zon zicht zien. Wel was de wind enorm hard, waardoor vele ‘haaien’ en andere ‘zeedieren’ regelmatig uit de handen vlogen.
Een mooi gezicht op het strand en boulevard, wat ook veel bekijks trok.
Met de Zeemeerminnenparade en de Zeemeerminnenrace (die na afloop werd gehouden) wordt elk jaar op 21 juni (Midzomernacht) aandacht gevraagd voor schoon (zee) water.
De opbrengsten van het evenement gaan naar ‘Swim for Water’, een organisatie die zich inzet om schoon water veilig te stellen.Want al is maar liefst 70% van onze aarde bedekt met water, slechts 0,3 procent beschikbaar voor drinkwater, en dat kleine beetje drinkwater raakt momenteel snel vervuild. Maar ook onze oceanen vervuilen steeds meer, waardoor veel dieren dreigen uit te sterven.

Een rapport is juist uitgebracht, dat het met de onze oceanen slechter is gesteld dan werd gedacht. Het zou in een bijna in een stadium zijn, dat het risico van uitsterven van veel diersoorten onomkeerbaar is. De problemen worden onder meer veroorzaakt door klimaatverandering, overbevissing, vervuiling en verzuring van de oceanen. Giftige stoffen hechten zich op het oppervlak van zeer kleine stukjes plastic, die op de zeebodem terechtkomen en worden opgegeten door vissen. Deze schadelijke stoffen komen op die manier weer in de voedselketen terecht. Het zou zo ernstig kunnen zijn, wordt in het rapport gesteld, dat de mensheid een volgende golf van uitsterving kan veroorzaken….
Een ideaal moment dus ook voor deze parade.Please follow and like us:

Eén reactie

  • erik van loon

    Wat een geweldig foto’s en zo snel. Volgens mij stonden ze dezelfde avond nog op Nu.nl. Ik ben er bijzonder blij mee en ik hoop dat dit artikel een bijdrage levert aan een schone zee. Wij zijn er nog lang niet en zoals je schreef. Het is slecht gesteld met de oceanen.

    Misschien kunnen we dit keren. Bedankt voor je hulp en echt geweldige foto’s.

    Erik Van Loon
    p.s. ik zet even je naam bij de foto’s op onze website. Wel zo leuk en een verwijzing naar dit artikel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.