Natuur/milieu,  Persoonlijk

Weer een natuurblogNatuurlijk gebeurt er genoeg in Den Haag, maar nog even doe ik het (althans wat betreft het ‘nieuwsjagen’) kalm aan. De geijkte media kan je volgen voor het algemene Haagse nieuws.
Morgen wordt bij ons in de tuin de heg weggehaald (jammer!) om vervangen te worden door een schutting (das wel weer lekker). Maar ook moet veel gesloopt worden om een schuur geplaatst te krijgen; waarvoor we toch wel even in discussie zijn gegaan. We wilden hem op één speciale manier, maar dat kon opeens niet. Na wat overleg kan het toch, zei het dieper de tuin in (de schuur was ondanks verzoek om overleg vooraf al besteld dus men zal allang blij zijn geweest met deze consessie).


Maar dat hield dus in, veel weghalen om bepaalde planten hopelijk te kunnen sparen (als dat lukt in dit jaargetijde). En veel ruimte maken, zodat zo weinig mogelijk wordt verwoest (wat we in andere tuinen zagen).
Maar ook vaak en veel genieten van de tuin de afgelopen dagen.
De vlinderstruik bloeit volop en de grootste zweefvlieg, de hoornaarzweefvlieg, van Nederland komt er regematig op af. Deze man was zelfs aan het paren maar het stel belandde in de vijver. Nadat ik ze eruit had gehaald kon ik snel een foto maken.
 Deze duif was ook blij met de zaden in het vogelhuisje dat echt aan vervanging toe is. Ondanks dat we op een meter afstand op het terras zaten te genieten van een kop koffie, bleef hij zitten en ging zelfs even relaxt liggen!
 Voor het eerst zag ik tijdens een beetje snoeien en planten een tweestippelig lieveheersbeestje op de kruisbes (die ik dus moest verplaatsen…. gelukkig heeft hij geen vrucht meer, dus ik hoop dat hij op zijn nieuwe plek zich zal settelen).
 Het weer was zo lekker gsteren, dat we besloten even de duinen in te trekken; dit maal in Ter Heijde. Prachtig langs en door de diverse hazepaden.
Zo veel kleuren; de felle zon liet niet eens de verscheidenheid toe op beeld vast te leggen!
Prachtige klaprozen, diepgekleurde distels, vergeet-mij-nietjes, heermoes; echt alle kleuren.
 Schitterende bloemen; zoals deze phlox achtige; de naam ken ik niet, misschien is het wel een phlox?
 Maar ook prachtige paarse
 en gele bloemen.
 Op een vergeet-mij-nietje dit parende ruigtelieveheersbeestje.
 Veel vogels zag ik daar, ook veel putters. Ik vind die altijd prachtig! Heel ver weg zag ik opeens deze vogel; ik dacht eerst dat ook dit een putter was, maar de vorm was anders. De zon liet een goede beoordeling ook niet toe. Dus snel een foto gemaakt, voor hij wegvloog. Na enig zoeken na de foto geüpload te hebben wist ik de naam; een roodborsttapuit. Nog nooit eerder had ik deze (bewust) gezien. 

 

 

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Hanny

    Wat een heerlijke wandeling heb je gemaakt! Genieten met al die kleuren. Wat een verscheidenheid aan bloemen. Geweldig dat je de roodborsttapuit hebt gezien.
    Hopelijk komt het in je tuin allemaal goed als de schuur wordt geplaatst.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.