Wijknieuws

Vrederust is vanaf vandaag Vreedzame Wijk

Vreedzame Wijk
In de regen werd de rap Vreedzame Wijk opgevoerd

Zo’n 500 leerlingen van diverse scholen in de Haagse wijk Vrederust brachten vandaag een ‘vreedzame rap’ ten gehore aan de Ambachtsgaarde. Dat deden ze op initiatief van buurtorganisaties die het fenomeen van de Vreedzame School nieuw leven willen inblazen.
De scholen die participeren zijn de Erasmusschool, Petrus Dondersschool, Yunus Emre, Zuid West College, de Springplank en Hofstede College.
Maar ook diverse andere organisaties doen mee. De gemeente ondersteunt het initiatief en ondertekende het convenant ook mede.

Op de scholen leren kinderen gezamenlijk besluiten te nemen, conflicten op te lossen en verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar. Niet door vechten dus, maar door te praten. De bedoeling is dat door een nieuwe manier van werken met kinderen dit ook in Vrederust leidt tot een vreedzame wijk.
Maar dat werkt alleen als iedereen, dus ook de bewoners, ook andermans kinderen gaan aanspreken op hun gedrag. Dit kan best “eng” zijn, omdat de meeste mensen hier huiverig voor zijn.
Maar alleen als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, zal de pilot Vrederust Vreedzame Wijk slagen.

Vreedzame Wijk
Convenant is door alle partijen ondertekend

Het begon in elk geval heel gezellig.
Op de scholen naast Kleurrijk op de Ambachtsgaarde stonden honderden kinderen en instanties op het schoolplein. Helaas regende het, wat je ook kan zien aan de foto’s, maar dat belemmerde het enthousiasme niet.
Na een kort voorwoord en uitleg wat Vreedzame Wijk inhield werd het convenant door alle betrokken instanties ondertekend. (*)

Daarna zong Unit C met alle kinderen de rap, waarvan je een stuk in het filmpje hierboven kan horen.

Vreedzame Wijk
Een vingerafdruk van alle kinderen

Alle kinderen mochten na afloop van de rap op canvas hun vingerafdruk achter laten, waarmee ook zij lieten zien, dat ze meedoen aan de Vreedzame Wijk.

(*) Het convenant werd ondertekend door: Gemeente Den Haag, DAK Kindercentra, Centrum Jeugd en Gezin, Bibliotheek, Erasmusschool, Hofstede College, Yunus Emre, Zuidwest College, To The Point, Jong Leren, Petrus Dondersschool, de Springplank, Stichting Kinderspeelzaal, Mooi, Politie, Streetsport, Ipse de Bruggen en Staedion.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.