Politiek

Valse start lijsttrekkersverkiezing PvdA

Jeltje van Nieuwenhoven

 

Het begon bij de PvdA zacht gezegd “een beetje vreemd”.
Waar andere Haagse partijen allang ofwel hun nieuwe lijsttrekker hadden gekozen ofwel de verkiezingen bijna hadden afgerond, was de PvdA nog druk bezig met de kandidatering.
Jeltje van Nieuwenhoven, tot 2013 aan top van deze partij had zich voor een volgende periode teruggetrokken. Vier nieuwe kandidaten stelden zich verkiesbaar: Marieke Bolle, Gerard Verspuij, Jos de Jong en Rabin Baldewsingh.
En toen begon ‘het gelazer”.
Volgens bronnen in het stadhuis zou gezocht worden naar andere kandidaten en zelfs Van Nieuwenhoven gevraagd hebben zich toch weer verkiesbaar te stellen. En dat, terwijl de aanmeldingstermijn al was verstreken.
De PvdA had zich gespitst op een landelijke politicus, maar dat mislukte.

 

Rabin Baldewsingh

 
De reden die volgens de bronnen werd aangegeven was ik citeer Den Haag FM:  ” De vier zouden volgens het bestuur niet bekend genoeg zijn.
Ook zouden ze moeilijk kunnen opboksen tegen de PVV die er in tegenstelling tot de PvdA goed voor staat in de peilingen. Van Nieuwenhoven zou wel weerstand kunnen bieden.
De PvdA in Den Haag lijkt niet tevreden over de vier lijsttrekkers die zich hebben gekandideerd.”

 

Gerard Verspuij

 

Ik was verbijsterd.
Ten eerste, noem bijvoorbeeld de naam Rabin Baldewsingh of Gerard Verspuij en iedereen heeft een beeld bij deze persoon.
Bekendheid is er wel degelijk. Dus dat lijkt mij geen reden. Persoonlijk denk ik, dat iets anders meespeelt, zoals bij Verspuij het Spuiforum (What’s in a name)? Heeft de PvdA fractie een haat-liefde verhouding met deze mensen?
Wat je bij deze twee personen mag denken als politicus, het zijn beiden zeer bekende namen bij de “burgers” in de stad. Want als er iets is, waar zij bij horen te zijn, zijn zij ook aanwezig en laten zij van zich horen. Rabin, maar ook Gerard, lijken mij zelfs meer bekend dan Jeltje!

 

En geen weerstand ten aanzien van de PVV? Ik weet dat zeker Rabin Baldewsingh bewapend genoeg is… En zo kan ik me dat bij meer mensen voorstellen.

 

Marieke Bolle

 
Maar het meest “flabbergasted” was ik door de wijze waarop met deze mensen werd omgegaan. Hoe kan je als een kandidaatstelling is verstreken alsnog mensen oproepen?
Ik vind het niet diplomatiek om in een politiek sfeertje te blijven. Om het niet diplomatiek te zeggen: a-sociaal. Neem het bericht dat Van Nieuwenhoven alleen verkiesbaar wilde zijn als de andere vier kandidaten zich zouden terugtrekken. Hoe bedoel je simpel….

Afijn, iedereen heeft vast gelezen, dat het toch tussen deze vier kandidaten blijft.
Persoonlijk heb ik wel een klein vermoeden wie als winnaar, of liever gezegd winnares, uit de bus komt.
Gelukkig gaat de strijd tussen de vier kandidaten er een stuk kalmer aan toe, al hoop ik dat de onderlinge verschillen wat duidelijker gaan worden.
Al met al geen mooie start van een verkiezingsstrijd.

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Ferry

    Zo op de foto te zien houd Marieke Bolle wel van carnaval , een prima kandidaad dus …. voor de PvdA ……. Eerlijk gezegd ben ik meer benieuwd naar de PvdD ( met de D van dieren ) naar hun kandidaten en programma voor de komende 4 jaar

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.