Stadsnieuws

Uitreiking Platina Klinkers en nominaties Gulden Klinker 2010

 

Het is al een paar dagen geleden, maar op dinsdagavond 1 december 2009 heeft wethouder Rabin Baldewsingh (Leefbaarheid) 3 Platina Klinkerprijzen uitgereikt aan Gulden Klinkergroepen die meer dan 4 jaar in hun buurt actief zijn. De 1e prijs van € 5.000,- is gewonnen door basisschool De Bonte Vlinder. Zij hebben het schoolplein omgetoverd tot een buurtpark dat dit jaar officieel is geopend. Het heeft nu een functie voor leerlingen, bewoners en jeugd uit de omgeving.

De 2e prijs van € 3.000,- is gegaan naar buurtgroep Fakonahof. Deze groep bestaat uit 15 vrijwilligers die het hele jaar door activiteiten organiseren voor jong en oud. De 3e prijs van € 2.500,- is voor bewonerscollectief De Waterspin. Dit is een ecologisch woon-werkcomplex met een ecologische heemtuin, die toegankelijk is voor buurtbewoners. Ze zorgen voor gezamenlijk onderhoud. Ook zijn twaalf groepen beloond met een nominatie voor een Gulden Klinker 2010. Iedere groep die het komende jaar zijn activiteiten weet vol te houden, krijgt in 2010 de Gulden Klinker ingestraat en ontvangt de bijbehorende waardebon van € 1.300,-. Hiermee kunnen ze bij de gemeente diverse materialen of diensten inkopen om hun buurt schoon, mooier en veiliger te maken.

 

Platina Klinker

Gulden Klinkergroepen die hun acties vier jaar volhouden komen in aanmerking voor een Platina Klinker. Deze prijs bestaat sinds 2002 en wordt jaarlijks door een jury toegekend aan maximaal drie Gulden Klinkergroepen.

 

 

Veel Hagenaars steken zelf de handen uit de mouwen om Den Haag schoon, veilig en gezellig te maken en te houden. Zulke mensen zijn goud waard vindt de gemeente Den Haag. Daarom is de Gulden Klinker in het leven geroepen. Alle mensen die samen iets doen om hun omgeving leefbaarder te maken – of dat nou buurtbewoners, winkeliers of scholieren zijn – kunnen sinds 1994 een Gulden Klinker krijgen. Er zijn op dit moment honderd actieve Gulden Klinkergroepen. Meer informatie op: www.denhaag.nl/guldenklinker.

De Gulden Klinker is onderdeel van het programma Den Haag Schoon! Met Den Haag Schoon! wil de gemeente Hagenaars bewuster maken van hun eigen invloed op een schonere stad.

 

Foto’s: Gemeente Den Haag     //www.denhaag.nl/

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.