Sport/ontspanning,  Wijknieuws

De Ufo is bijna klaar voor gebruik

ufo
Met een beetje fantasie lijkt het een ufo

De Ufo.
Nu ja, het lijkt bijna op een Ufo, aldus wethouder Rabin Baldewsingh.
Ik heb het over de Sportcampus.
Op 14 juni aanstaande zal hij worden geopend. De Haagse Hogeschool en het Mondriaan zullen er komend schooljaar les gaan geven.
Maar ook zal de wijk een sportgelegenheid rijker zijn.

ufo
Voor de rondleiding eerst een toelichting

Op 1 april was de bezichtiging voor de pers. Natuurlijk werd er nog wel hard gewerkt, maar een goede indruk kon je al krijgen.
Wat een grootte!
En wat is het mooi geworden.
Baldewsingh sprak zijn trots uit vlak voor de rondleiding door het immense gebouw (maar liefst 34.000 vierkante meter groot). Hij vertelde onder andere dat een aantal evenementen al zijn vastgelegd. Voor dit jaar het Internationaal Residentie Judo Toernooi (11 en 12 november) en de Grand Prix Judo (17 tot en met 19 november, een contract voor vier jaar).
Voor 2018 zijn van 13 tot 23 juli het EK beachvolleybal, het WK zitvolleybal én het EK volleybal voor jongens onder de 20 jaar vastgelegd.

sporten
een grote zaal met een gigantische tribune

Nadat ook de directeuren van de Haagse Hogeschool en het Mondriaan een moment hadden gesproken, werd de pers rondgeleid over de verdiepingen van beide scholen.
We zagen de ruimten waarin les wordt gegeven, maar ook alle sportzalen.
Kijk op AD voor meer informatie van de zalen.
Bovenstaande zaal is zo groot: het is haast niet voor te stellen als je de foto ziet. Ledlampen van 1500 lumen verlichten de ruimte.

ufo
gymzaal van de toekomst

Bijzonder vond ik de “gymzaal van de toekomst”. Hier zal onderzoek worden verricht op het gebied van bewegen. Dus zowel ten aanzien van sporters, maar ook bijvoorbeeld van kinderen waarbij er problemen zijn met de motoriek. Hoe ontwikkelt zich deze.
Een spiegelwand bleek een raam waardoor de onderzoekers ongezien konden meekijken.

sportcampus
geheel, maar ook per deel te huren: schuifwanden kunnen open en dicht

De Haagse Hogeschool ruimten kunnen doordeweeks na 18.00 uur en in de weekeinden door de gemeente Den Haag verhuurd worden aan sportverenigingen en buurtorganisaties. Dit geldt ook voor de sportzalen. Na 16.30 uur kunnen amateursporters er trainen. Op zaterdag en zondag kunnen verenigingen er de hele dag terecht voor wedstrijden.

sportcampus
rondleiding door de Sportcampus

Na de besloten officiële opening op 14 juni, kan op 17 en 18 juni iedereen die dat wil meegaan met een rondleiding door de “Ufo”.

Op 1 juli wordt in de Sportcampus de finale van de Stadsspelen gehouden. Op die avond wil Rabin Baldewsingh een ‘culturele opening’ voor buurtbewoners organiseren. Wat dit zal zijn wilde hij nog niet kwijt, want de besprekingen waren nog in volle gang. Ik ben benieuwd.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.