Wijknieuws

Servicepunt Bibliotheek in Vrederust

Bibliotheek Bouwlust

 
Bibliotheek Bouwlust is vanaf 1 januari 2013 gesloten, omdat deze op is gegaan in de bibliotheek in het Stadskantoor aan de Leyweg.
Deze maatregel vloeide voort uit het collegeakkoord, waarin is afgesproken 2 miljoen euro te bezuinigen op de wijkbibliotheken. Een strop voor de kinderen uit de wijk, maar ook de minder valide mensen, die nu helemaal naar het stadskantoor aan de leyweg moeten.

In de nieuw te bouwen Brede Buurtschool van de Erasmusschool en de Petrus Dondersschool zal zodra deze is gebouwd, een kleine dependance komen voor kinderen tot en met 12 jaar en minder mobiele ouderen in de wijk.
Omdat dit nog even zal duren, zal een portocabin worden geplaatst vóór deze scholen, om de periode te overbruggen.
In tegenstelling tot de vele andere buurtbibliotheken (zoals deze worden genoemd) in andere wijken, staat deze portocabin er nog niet.
Door de vorst heeft deze plaatsing enige vertraging opgelopen omdat onder andere de internetkabels niet konden worden gelegd. Men hoopt dat in maart deze buurtbibliotheek alsnog geopend kan worden, maar ook dat is nog niet zeker.
Vanzelfsprekend is de collectie zeer beperkt en gericht op de doelgroep; het is een servicepunt.
Wel is het mogelijk boeken die elders zijn geleend hier terug te brengen en tevens boeken te reserveren.
De buurtbibliotheek wordt volledig gerund door vrijwilligers….
De openingstijden zijn al wel bekend:

Maandag 14.30 – 17.30 uur
Woensdag 14.30 – 17.30 uur
Vrijdag 14.30 – 17.30 uur

Please follow and like us:

2 reacties

  • abtoet

    Ja daar gaan we weer, het stadhuis waar je niet eens fatsoenlijk je auto kan parkeren. Dus je moet met duur openbaar vervoer. Dat ten koste…. weer voor de minder valide mensen. Dus ook een kleiner inkomen. Fijn om een ouwe Hagenees te zijn!!!!

  • Frans

    Misschien moeten die Haagse bestuurders maar eens voor een bezuinigings-tribunaal verschijnen om uit te leggen waarom ze wel 180 miljoen uit willen geven aan een cultuurpaleis aan het Spui voor een zeer select publiek, en die paar rotcenten, die het in verhouding zijn, besparen op bibliotheken en buurthuizen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.