Stadsnieuws

renovatie en sloop dr. Anton Philipszaal en Lucent danstheater

Lucent danstheater en dr. anton Philipszaal

Het Lucent Danstheater en de Dr. Anton Philipszaal op het Spuiplein worden op dit moment volledig gerenoveerd.

 

voor de renovatie

Hard nodig ook, toen vorig jaar allemaal letters naar beneden vielen van de Philipszaal, en de gevel er enorm beschadigd uitzag. Rood was hij toen nog niet, maar als ik me het goed herinner een vies crèmeachtige kleur.
Erg duidelijk zie je het niet op deze foto, maar ik kon niet zo snel een andere vinden van toen de letters eraf waren. Rechts, op de rode weerschijn van de verlichting zie je de beschadigingen op de gevel van de Philipszaal.

 

Eerlijk gezegd vind ik het er prachtig uitzien nu.

Mooi rood, tegenover de spiegelende ramen van het danstheater.

Volgens een bericht van het NRC lees ik dat dit achterstallig onderhoud maar liefst 5,5 miljoen moet kosten.

 

In ditzelfde bericht lees ik, dat beide gebouwen waarschijnlijk gesloopt gaan worden, om vervangen te worden door nieuwbouw.

 

De reden? Ik quote: “De vaste bespelers van deze zalen, het Residentie Orkest en het Nederlands Danstheater, gaan hun nieuwe onderkomen straks delen met het Koninklijk Conservatorium, dat verhuist naar het Spui.

De huidige zalen op het Spui werden twintig jaar geleden gebouwd door de architecten Rem Koolhaas (Danstheater) en Dick van Mourik (Philipszaal) voor het zeer geringe bedrag van 28 miljoen gulden. Inmiddels voldoet het destijds veel te krap opgezette complex bouwkundig en functioneel niet meer aan de eisen van de tijd, vinden de gezelschappen, samen met de gemeente.”

 

In 2012 moet de nieuwbouw klaar zijn volgens het bericht.

Wat ik ongelooflijk vind, is dat zo’n groot bedrag wordt neergelegd voor achterstallig onderhoud, terwijl het hoogstwaarschijnlijk gesloopt gaat worden.

Jammer vind ik, dat deze gebouwen weg moeten; het siert het “koude” Spuiplein op naast het kil ogende IJspaleis, zeker na deze renovatie.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.