Sport/ontspanning,  Stadsnieuws

RED BULL KNOCK OUT weer op Scheveningen

parcours op Scheveningse strand

 

Het is al een poosje terug, maar de Red Bull Knock Out race zal weer op het strand van Scheveningen plaatsvinden dit jaar!
Tijdens het weekend van 28 en 29 november staat het strand van Scheveningen weer volledig in het teken van deze legendarische strandrace.
Vanaf vandaag konden motocrossers konden zich online inschrijven voor Red Bull Knock Out, de zwaarste motocross strandrace ter wereld, maar de run was zo groot, dat binnen enkele uren na het openstellen van de inschrijvingen het aantal voor de eerste batch al was bereikt, waarmee de inschrijvingen tijdelijk dicht zijn.
Hiermee zijn er binnen één dag al meer deelnemers dan tijdens de laatste editie van de legendarische strandrace in 2008 toen er 650 motocrossers deelnamen.
Vanaf woensdag 22 april om 16.00 uur kunnen motocrossers zich inschrijven voor de tweede batch via www.redbullknockout.nl.

 

Ook rechte stukken om vaart te maken

 

Red Bull Knock Out wordt georganiseerd in samenwerking met de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging), KTM en de Gemeente Den Haag. Tevens is dit het Open Nederlands Kampioenschap Strandrace. Tijdens deze heftige race strijden riders tegen natuurlijke elementen zoals mul zand en opkomend tij en kunnen amateur motorcrossers zich direct meten met de wereldtop.

Praktische informatie
De tweede inschrijfperiode voor Red Bull Knock Out start woensdag 22 april om 16.00 uur.
De inschrijfkosten voor Red Bull Knock Out bedragen € 75,- per persoon. Hierbij inbegrepen: deelnamebewijs voor Red Bull Knock Out 2015 voor 1 rijder en 1 monteur/assistent, 1 startnummer, de mogelijkheid om minimaal 1 heat van 1 uur te racen, een licentienummer inclusief verzekering (verzorgd door de KNMV – zie ook disclaimer KNMV), een overnachtingsplaats voor 1 rijder en 1 monteur/assistent (standplaats voor camper)
Bij aanvang van het event moet elke deelnemer op zaterdag 28 november minimaal 16 jaar oud zijn
Twee weken voorafgaand aan het evenement ontvangen deelnemers het startnummer.

Kwalificatie en finaledag
Op zaterdag 28 november krijgen alle deelnemende motocrossers de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de halve finale die op zondag 29 november plaats vindt. De uitdaging? Zorgen dat je de snelste bent όf doorgaan totdat je knock out bent.
Voor aanvullende informatie zie www.redbullknockout.nl

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.