Diversen

Raket bestaat 50 jaar

Het waterijsje van Ola met de smaken framboos, sinaasappel en ananas bestaat vandaag maar liefst 50 jaar. De raket is al jaren het meest verkochte ijsje maar is in al die jaren precies hetzelfde gebleven.
35 miljoen ijsjes weg worden per jaar verkocht.
In 1962 startte de productie van het ijsje in België. De Russische kosmonaut Joeri Gagarin maakte toen zijn eerste rondje rond de aarde. Alles draaide in die tijd om satellieten en raketten. Niet zo gek dus dat het waterijsje toen ontstond en in de vorm van een raket!


Toen ik als kind voldoende (zak)geld had om zelf ook een ijsje te kopen, koos ik voor óf de Blue Nix (wie herinnert zich deze nog? Ik proef de smaak nog in mijn mond; wat vond ik het erg dat deze uit de productie werd genomen) óf de raket.
Voorzichtig het topje eerst wegbijten, sabbelen en dan de rest oplikken. Eigenlijk vond ik het gele deel het minst lekker, maar ja, smaken verschillen…
Om in de ‘rakettensfeer’ te blijven, gisteren zag ik een documentaire over de Apolloreizen. Eigenlijk wel heel frappant toen ik vandaag las over de ‘verjaardag’ van de raket!
Op 20 juli 1969 zette de mens de eerste voet op de maan.
6 Jaar was ik, en gekluisterd zaten we allemaal aan de televisie. “The Eagle has landed”, en met klamme handjes keken we, hoe Neil Armstrong uit de Apollo 11 stapte, even later gevolgd door “Buzz” Aldrin (op de foto, die ik heb mogen ontmoeten tijdens een lezing in Delft). Nooit zal ik dit vergeten. Zou deze landing de populariteit hebben van de raket verhoogd?Please follow and like us:

2 reacties

  • Barry

    Dit ijsje is zo simpel en goedkoop, maar oh wat ligt me vriezer er ieder jaar weer vol mee :D. Kan niet wachten na een warme zomerdag in me tuintje met een raketje een de bbq aan. Wat is geluk soms simpel.

  • Wilbert van Dijk

    Jaaa, de Blue Nix. Die was zooooo lekker! Inderdaad voor 25 cent bij loodgieter Spitzer waar zijn vrouw ze (illegaal) verkocht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.