Stadsnieuws

Presentatie Haags Gubakkie aan ADO Den HaagVandaag presenteerde de François Vatelschool het Haags Gubakkie aan voetbalclub ADO Den Haag. Het gebakje werd omstreeks 12 uur, na de training in het Zuiderpark, aangeboden door de bedenkers van dit gebakje aan de spelers en trainer (Steijn) van deze voetbalclub.
Om het nieuwe culinaire hoogstandje onder de aandacht te brengen en om de favoriete voetbalclub van veel Vatelleerlingen in het zonnetje te zetten, kwam men op het idee om het Haags Gubakkie aan te bieden aan ADO Den Haag.
Trainer Steijn kreeg als eerste het gebakje aangeboden en liet het zich zichtbaar smaken.
De bedenkers hopen dat deze lekkernij goed bekend wordt en vanzelfsprekend verkocht wordt. Hoe duur het gebakje zal worden was nog niet bekend, maar ongeveer 2,50. Ze hopen dat rond de 200 Gubakkies per week over de toonbank zullen gaan.
En hier de bedenkers van het gebakje.
Het Haags Gubakkie is een cakegebakje gevuld met een mousse van Haagse bluf en Haagse hopjes. De Haagse bluf zakt niet in, wat ik me afvroeg, omdat het een crememousse is (eigenlijk dus geen bluf….). Het is bekleed met gele en groene marsepein (kleuren gemeentevlag).
Op de zoete lekkernij is een decoratie aangebracht van een ooievaar (stadswapen Den Haag) van chocola.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.