Kunst/Cultuur,  Muziek,  Wijknieuws

Openluchttheater ZuiderparkDaar liep ik, als vier of vijfjarig meisje samen met een overbuurvrouw door de ingang van het Zuiderpark. Zij kocht voor mij een grote zak snoep (dat was meer dan 40 jaar terug heel wat!) en we gingen het Openluchttheater Zuiderpark binnen (toen nog gesitueerd op een andere plaats).
Helaas was het weer niet denderend, maar daar had zij een oplossing voor; 3 gaten knippen in een vuilniszak en een regenjas was gemaakt.
Spannend! Daar kwam mijn “idool”; Swiebertje.
Na afloop van de voorstelling mocht ik backstage en kon Swiebertje en Bromsnor een verlegen handje geven; wat een indruk heeft dat op mij gemaakt!


De tijden veranderen zoals de plaats van het openluchttheater. Ik vind het nog steeds puur genieten als ik er ben; jaarlijks het Zwingfestival, maar ook onder andere Pink Project en Sean Lennon (ja, de zoon van) die ik er zag waren voor mij enorm indrukwekkend.

In 2007 werd het Openluchttheater Zuiderpark overgenomen door Theater Pierrot, zoals ik toen hier ook al schreef. Dit bericht was nog niet bevestigd, maar na telefonisch contact met dit theater bleek het waarheid.
Deze overname verliep uiteindelijk problematisch omdat Pierrot in financiële problemen terecht kwam. Slechte seizoenen (2009 en 2010) waren het gevolg.
In maart dit jaar werd bekend, dat AT Events (die onder andere Beatstad organiseert) het theater -gelukkig!- overneemt. Ook de naam zal wijzigen; voortaan heet het het Parktheater Den Haag. Het theater zal volledig worden opgeknapt (geen overbodige luxe) zodat het weer voldoet ‘aan de eisen van de hedendaagse tijd’.
Ik hoop dat alle activiteiten die het Openluchttheater al organseerde wel doorgang zullen vinden, zoals bijvoorbeeld het Zwingfestival! Want echt, dit vind ik een enorm gezellig en puur Haags evenement en velen met mij. Weer of geen weer; het is gewoon leuk.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.