Wijknieuws

Opening Ontmoetingscentrum en Wijkplatform Morgenstond

Opening Ontmoetingscentrum
Opening Ontmoetingscentrum en Wijkplatform Morgenstond

Het is al heel lang geleden. Meer dan een maand zelfs. Maar dit nieuw is zo belangrijk en foto’s zullen een aantal mensen willen “plukken” dat ik toch een blog erover schrijf.
Het gaat namelijk om de feestelijke opening Ontmoetingscentrum en Wijkplatform Morgenstond.
Op 9 september werd namelijk eindelijk het prachtige gebouw aan het 1e Eeldepad officieel in gebruik genomen.

Opening Ontmoetingscentrum
De prachtige nieuwe zaal met keuken

Voor wie denkt, maar daar zat het gebouw toch al?
Ja, dat klopt. Maar het was oud en een opknapbeurt c.q. grote verbouwing was hard nodig. Vanaf mei 2022 gebeurde dit in opdracht van Gemeente Den Haag. De bedoeling was begin zomer 2023 in een nieuw verduurzaamd en energie neutraal pand de deuren te openen. Helaas waren er tegenslagen. De verbouwing duurde wel erg lang en het het halve pand kwam na wateroverlast onder water te staan. Dit betekende dus naast extra tijd ook extra vervanging.

Opening Ontmoetingscentrum
Iedereen wordt welkom geheten

Gelukkig kon het Ontmoetingscentrum terecht bij terecht bij SOS Kwieksport (Bentelostraat 100). Maar een eigen pand is natuurlijk veel prettiger. Niet alleen omdat je je eigen rooster kan opstellen, maar ook omdat als een activiteit langer duurt je alles kan laten staan. En mensen ook bepaalde activiteiten gingen missen omdat het daar niet mogelijk was.
Toch was dit zolang als noodzakelijk wel een heel fijne oplossing.

Opening Ontmoetingscentrum
Ook veel te doen voor kinderen, naast lekkere popcorn en suikerspinnen

Eind augustus gingen de deuren voor alle activiteiten weer helemaal open. En hoe fijn: ook weer zonder beperkingen. Alles kon en mocht weer (want was was corona een spelbreker).
En daar was 9 september: de feestelijke opening Ontmoetingscentrum en Wijkplatform Morgenstond.
Een feestelijke dag. Met een (veel) lach. Al merkte ik toch ook een traan. Want 18 september 2021 overleed Jos Muller plotseling. Zij was een drijvende kracht achter Morgenstond. Ook mij had ze vaak geholpen als ik een noodkreet kreeg uit de wijk en ik niet meer wist waar ik voor diegene heen moest. Nog steeds wordt zij gemist (ook door mij).

Opening Ontmoetingscentrum
Richard de Mos en Charles Crown onder het bord Jos Mullerplein

Een opening van een nieuw gebouw kan natuurlijk niet zonder haar bezielende kracht. Is het niet fysiek, dan wel door haar daar een plekje te geven.
Besloten werd haar een “eigen” zaal te geven.
Maar ook: tijdens de opening trokken Richard de Mos (die de honneurs van de opening waarnam) en Charles Crown een doek omlaag. Daar stond de naam van het plein voor het nieuwe wijkgebouw: het Jos Mullerplein.
Mooi.
Daarop maakte Charles het nieuwe bestuur bekend en nam afscheid van de vertrekkende leden. Natuurlijk met een bloemetje en cadeautje.

De feestelijke opening was ook een heel feestelijke. Met veel activiteiten voor jong en oud en lekkere hapjes en drankjes.
Een geweldige start van een nieuw begin.

Bestuur Morgenstond
het nieuwe bestuur

Kijk eens hier op de site en hier op de facebookpagina van Ontmoetingscentrum Morgenstond: wie weet ziet u iets wat u interesseert.
Ook Haagse Dingen was bij de opening aanwezig en heeft een mooie film gemaakt. Op deze link (klik) kunt u de sfeerimpressie zien.

Foto’s heb ik uiteraard ook weer: op deze link kunt u ze bekijken en voor privé gebruik downloaden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.