Diversen

Mogelijkheid tot tekenen condoleanceregister vliegtuigramp in “De Kronkel”

Wie is er niet onder de indruk geraakt van het verschrikkelijke vliegtuigongeluk in Tripoli?
Vanzelfsprekend is er veel media aandacht aan deze ramp.
Hoe schrijnend voor alle mensen die hun dierbaren zijn verloren.
Waar ik me enorm over verbaas, is hoe dat ene jongetje deze totale verwoesting van het vliegtuig heeft kunnen overleven?
Aan de ene kant is het intriest voor hem; zijn ouders en broer in een klap kwijt. Zijn basis verdwenen. Aan de andere kant zou je bijna denken, dat er voor hem “een plan” is (ja, ik weet het, het klinkt misschien hoogdravend; maar hoe kon hij dit overleven?).
Buiten het feit dat ik me eigenlijk enorm irriteer over het maar steeds in beeld brengen van hem op de tv, terwijl eigenlijk niemand weet of hij dat wel wil, of hij gezegd heeft dat dat goed is. En, kan een kind dat wel duidelijk maken? Zeker hij niet in zijn situatie. Ik hoop dat zijn oom en tante in staat zullen zijn hem verder buiten beeld te houden, althans, buiten het beeld dat er alleen op gericht is om de letterlijke “grenzeloze” en buitenproportionele nieuwsgierigheid van journalisten te vervullen en ze te voorzien van extra beeldmateriaal in de periode dat er nog weinig bekend is.
Ik hoop dat journalisten verder de wensen van de nabestaanden zullen respecteren en ze met rust laten; nieuws hoeft niet altijd in beeld of gezegd te worden…

In het wijk en dienstencentrum de Kronkel is een speciale plek ingericht voor het tekenen van het condoleanceregister van de slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp in Tripoli.
Tot 20 mei kunt u als buurtbewoner, bezoeker of belangstellende terecht van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 14.00 uur. De Kronkel, Westeinde 425 Den Haag.
Na de sluitingsdatum wordt het register overhandigd aan het Nationaal register voor condoleances.

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Pasula

    Ja ik ben het met je eens. Ook ik vroeg me af waarom het kind telkens in beeld kwam. Het is een verschrikkelijke ramp en als het jongetje later terugkijkt ziet hij telkens die beelden…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.