Koningshuis,  Muziek

Koningin Beatrix aanwezig bij jubileumconcert Emmy VerheyKoningin Beatrix was vanmiddag aanwezig bij het jubileumconcert van violiste Emmy Verhey. In de Nieuwe Kerk in Den Haag werd gevierd dat zij al vijftig jaar op het podium staat.
Verhey kreeg haar eerste vioolles van haar vader toen ze zeven was. Binnen een jaar speelde ze al de twee belangrijkste vioolconcerten van Bach.
Emmy Verhey maakte op haar twaalfde haar officiële debuut met het Frysk Orkest. Op haar zeventiende was zij de jongste laureate tijdens het Tsjaikovski Concours in Moskou. Hierna ontwikkelde zich een internationale carrière.
Heel jammer dat ik het concert niet kon beluisteren. Dus na aankomst van de Koningin ben ik even naar het Koekamp gegaan. Hierna besloot ik in de gang van de kerk te gaan zitten, om op deze manier toch wat noten mee te maken. Prachtig!
Als jong meisje ben ik grootgebracht met klassieke muziek en luisterde al vroeg naar Emmy Verhey; ik vond het geweldig dat zij zo jong al zo knap speelde.
Na afloop van het concert mocht ik even een paar foto’s van de Koningin en Emmy Verhey maken. Helaas zijn die van Emmy niet zoals ik hoopte, maar een geweldige ervaring!
Hierna verliet de Koningin de Nieuwe Kerk weer.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.