Muziek

Hommerson Winnaars FestivalZoals elk jaar (althans, dit jaar voor de vijfde keer) werd het muzikale jaar in Den Haag afgesloten met het Hommerson Winnaars Festival.
De zes winaars van belangrijke talentenjachten in Den Haag en omstreken traden gisteren op in de kleine zaal van het Paard van Troje. Tevens werd de winnaar van de beste CD van 2006 bekend gemaakt, namelijk de debuut CD Rebirth van de reggae formatie Splendid. Erg opvallend, omdat meestal rockbands winnen. Zelf vind ik het geen slechte band!


Elke band op het Hommerson Festival werd aangekondigd door de perso(o)n(en) van het festival waarbij de band had gewonnen en Gerard van den IJssel van het Haags Poppodium (Op deze site ook meer informatie over het festival).
Allereerst trad de winnaar van Schollenpop op; 40 Stone.
Eigenlijk had Schollenpop 2 winnaars, maar de tweede band, The Icons kon niet. Leuk was, dat Bianca van de Icons de laatste twee nummers meedeed (de vrouw op de foto). The Icons waren toch vertegenwoordigd!
Gedurende het concert werd het drukker en drukker, en steeds gezelliger.
Daarna trad Mellow Yellow op, de winnaar van het High School Music Competition.
Mellow Yellow bestond alleen uit vrouwen; klonk niet slecht!
Daarna een stevige rockband; Mose Lee, de winnaar van Waterpop (Festival uit Wateringen).


Na Mose Lee speelde de winnaar van Koninginnenach en tevens winnaar van de Haagse Popprijs, de band Juice.

Eigenlijk was dit mijn favoriete groep deze avond.
Echt genoten heb ik van dit concert.
Zij speelden ook een paar nieuwe nummers die ook erg goed klonken.
Het zou me niets verbazen als we daar meer van horen!

De een na laatste band was de winnaar van Beachbattle, Darwin. Darwin is een band die uit Belgie komt. Voor het eerst heeft het festival daardoor een internationaal tintje! Persoonlijk mij een beetje te harde rock, maar mijn zoon heeft ervan genoten! Leuk was, dat de toetseniste Karen uit Tsjechië was overgekomen om de groep compleet te houden.
De laatste band was weer een vrouwenband, al op te maken uit de naam: Syreens. Zij hebben het HOT festival gewonnen. Tijdens hun optreden brachten zij een eerbetoon aan de onlangs overleden soulzanger James Brown.

Om een uur of twee kwamen we thuis; we hoefden nog net niet met de nachtbus (wel een ideale oplossing van Den Haag dat dat kan!).Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.