Kunst/Cultuur

Herfstvakantietips

Deze herfstvakantie zijn er leuke dingen te doen.

Natuurlijk aanstaande zondag de kinderboekenmarkt in het Atrium, verder heeft Escher in het Paleis iets leuks voor kinderen en ook Madurodam heeft leuke activiteiten, waaronder de schitterende lasershow ’s avonds.

Lees verder voor de persberichten van Madurodam en Escher in het Paleis.

 

Herfstvakantie in Madurodam

 

 

De kleinste stad van Nederland pakt groot uit in de herfstvakantie. Van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 1 november is er in Madurodam veel te doen voor jong en oud. Elke dag is Madurodam by Light te zien, kunnen kinderen in de miniatuurstad op zoek naar Pinkeltje en speelt er een poppenkast.

 

Madurodam by Light

Madurodam by Light is iedere avond te zien vanaf 19.45 uur. Na zonsondergang beleven de bezoekers een fascinerend Hollands sprookje dat het verhaal vertelt van Hansje Brinker en de strijd tegen het water. In deze 20-minuten durende lichtshow maakt Madurodam gebruik van de modernste projectietechnieken en water- en lasereffecten. Het park sluit direct na de show. De kassa’s blijven open tot een half uur voor aanvang van de show. Voorafgaand aan Madurodam by Light is in het restaurant een speciaal stamppotbuffet verkrijgbaar.

 

Pinkeltje in Madurodam

Voor de kinderen is er nog meer te doen in Madurodam. Pinkeltje heeft zich verstopt in de miniatuurstad. Wie hem vindt, maakt kans op leuke prijzen. Daarnaast speelt de poppenkast in de herfstvakantie en komt een clown de kinderen vermaken. Ook rijdt er iedere dag een treintje op de buitenring van Madurodam waar de kinderen gratis een ritje in kunnen maken.

 

Praktische informatie

Entreeprijzen: volwassenen €14,50; kinderen 3-11 jaar €10,50; kinderen 0-2 jaar gratis en 65+ €13,50.
Prijs stamppotbuffet: volwassenen €12,95; kinderen t/m 7 jaar €7,00.

Madurodam is gedurende de herfstvakantie geopend van 09.00 – 20.00 uur. Voor Madurodam by Light wordt geen toeslag gerekend. Wie overdag Madurodam bezoekt kan op dezelfde dag ’s avonds terugkomen voor de lichtshow zonder extra betaling. Voor meer informatie zie www.madurodam.nl.

 

 

 

Kom je eigen Escher-placemat maken

 

M.C. Escher is in staat een vis in een vogel te veranderen. Dat is al bijzonder, maar je moet wel heel goed kijken om te zien wat er gebeurt! Op de tweede verdieping bij Escher in Het Paleis veranderen op een muur vissen in vogels. De vissen zwemmen naar links en de vogels vliegen naar rechts, ergens haalt Escher een truc uit, maar waar?

In Escher in Het Paleis kun je ook twee houten bollen zien die hij maakte met een vlakvulling van vissen en een andere met reptielen. Er is een prent waar reptielen over de spullen op een schrijftafel lopen en elders zie je die weer op een televisiescherm bewegen. Er is een zaaltje met heel veel vlakvullingen: torren, lichtblauwe libelles, groene salamanders en engelen en duivels. Op een vier meter lang werk gebeurt zoveel dat je wel driemaal er langs moet lopen om precies te zien wat Escher nu wel doet!

Tijdens de herfstvakantie kun je dit allemaal bekijken en een eigen Escher vlakvulling komen maken door kikkers, en vogels die ook nog eens vissen zijn, op een placemat te stempelen. Uiteindelijk bedenk jij wat je ervan maakt. Met stiften kun je de vogels in vissen veranderen, of andere beesten en planten erbij bedenken.

 

Data zondag 18 oktober, woensdag 21 oktober, zondag 25 oktober en

zondag 1 november. Tijd: van half twee tot half vijf.

 

 

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Hanny

    Gelukkig ben ik niet meer aan vakanties gebonden om bepaalde dingen te bezoeken, maar kan ik een rustiger tijd uitzoeken. Toch bedankt voor de tips.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.