Mens/Maatschappij

Henriette Guest vraagt aandacht voor een goed doel

Goed doel
Henriette Guest vraagt je aandacht voor een goed doel op een heel indrukwekkende manier.
Wie regelmatig naar diverse evenementen gaat zal haar vast kennen: Henriette Guest.
Ja, de fotograaf “met de trap”.
Tijdens het Bevrijdingsfestival is zij heel altijd zichtbaar. Maar ook kan je foto’s van haar zien in bijvoorbeeld de Daklozenkrant. Zij is heel maatschappelijk betrokken.
Op haar Facebookpagina vraagt zij te doneren voor een heel goed doel. Op een wel heel indrukwekkende manier.

 

Hieronder de door Henriette geschreven tekst:

“Volgende week zaterdag gaat mijn dochter Sarah Guest naar Guatemala voor non-profit organisatie Wakibi, die vrouwelijke ondernemers ondersteunt met microkredieten. Naast het doen van interviews met de ondernemers gaat ze de vulkaan Acatenango beklimmen om geld op te halen voor dit goede doel.
Als moeder is het al superspannend dat je kind naar de andere kant van de wereld gaat, maar voor mij is deze reis extra beladen. Guatemala is namelijk het land waar ik in 1996 betrokken raakte bij een zeer ernstig ongeluk met een pick-up truck waar helaas meerdere dodelijke slachtoffers te betreuren waren. De hulp van een Canadees heeft er destijds voor gezorgd dat ik er nu nog ben of in ieder geval mijn beide handen nog heb.
Mocht je de actie van Sarah willen steunen kan dat via deze link: //gofund.me/243d786f. Elk klein beetje draagt direct bij aan de kans voor de vrouwen om een eigen bedrijf te starten!”
Dat Henriette gelukkig is dat ze haar beide handen nog heeft lees je uit de rest van haar verhaal.
Overigens, na zo’n ongeluk blijven er altijd wel littekens over: aan de wijze waarop zij haar handen gebruikt zag k het al wel, maar i kging ervan uit dat ze reuma of iets dergelijks had. Niets blijt minder waar dus!
Respect hoe zij “gevochten” heeft nadat ze zo kort ervoor haar diploma had behaald aan de slag te mogen.
Haar verhaal na het ongeluk:
“Vanaf de plaats van het ongeluk was het drie uren rijden naar het dichtstbijzijnde ‘ziekenhuis’. Na drie dagen lag ik nog in het zand wat ik van de plek van het ongeluk had meegenomen. De kakkerlakken zag ik via het raam binnenlopen. Eten was er niet of nauwelijks. Daar moest je familie maar voor zorgen.

Nadat de alerte en behulpzame Canadees ons had opgezocht in het lokale ziekenhuis en zag dat het daar niet goed zou komen, schakelde hij de consul in die op zijn beurt ervoor zorgde dat de ANWB alarmcentrale werd gealarmeerd. Zelf was ik in shock en kon niet nadenken, laat staan handelen.

Toen in Guatemala duidelijk was dat we een reisverzekering hadden, werden we opgehaald met de flying docters en overgebracht naar een privéhospitaal in de hoofdstad Guatemala City. Daar ging ik twee keer onder volledige narcose om al het zand uit m’n wonden te krijgen. Dit had niet veel later moeten gebeuren. Mijn advies: reis nooit naar de andere kant van de wereld zonder reisverzekering.

Na een ongeveer anderhalve week konden we KLM business class vervoerd worden en gingen we thuis iedere dag naar het Westeinde Ziekenhuis om de wonden te laten verzorgen. Opname was niet aan de orde vanwege de mogelijke aanwezigheid van de MRSA-bacterie omdat we in een buitenlands ziekenhuis hadden gelegen.

Iedere dag moesten de wonden geweekt worden. Een lange periode van revalidatie volgde. In het begin was er volledige zorg. Twee keer per dag kwam er een verpleegkundige, er was thuiszorg om het huis schoon te maken en we kregen tafeltje-dekje omdat koken niet mogelijk is als je beide handen in het verband zitten. Nog steeds dankbaar voor de geweldige zorg die ik toen heb gekregen.”

Geen wonder dat je als moeder dit goede doel extra onder de aandacht brengt. Hetzelfde land nota bene!
Of all places! Zo veel landen waren mogelijk geweest!
Help de dochter van Henriette, zodat zij ook kan helpen…

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.