Stadsnieuws

Haagse Dingen mag niet verdwijnen!

Haagse Dingen
Dennis Simonis van Haagse Dingen

Wie kent Haagse Dingen niet?
Op hun site, Youtube én Facebook kan je genieten van allerlei reportages van activiteiten die georganiseerd worden op het gebied van festiviteiten, welzijn, informatie op stads- en buurtniveau. Zowel maatschappelijk als sociaal en cultureel, welke onder andere aangeboden worden door de gemeente Den Haag en welzijnsorganisaties, alsmede activiteiten die georganiseerd worden voor en door de bewoners zelf.
Maar ook waren deze reportages op Den Haag TV te zien op elke eerste en derde zaterdagavond.

Deze maand is Haagse Dingen even “met vakantie”.
Eigenlijk ook noodgedwongen.
Een aanvraag voor subsidie werd (meermalen) ingediend, maar helaas nog niet gehonoreerd door de Gemeente Den Haag.
Volgens Dennis Simonis, filmer en reportagemaker, is hij niet blij: de subsidieaanvraag die nu is ingediend geldt alleen voor Haagse Hout en hij wil reportages maken over heel Den Haag. Echter, een aanvraag gaat moet per stadsdeel, dus voor alleen het Haagse Hout zit hij niet direct op te wachten.
Voor uitzendingen op Den Haag TV is echter geld nodig: er wordt vanzelfsprekend een bedrag in rekening gebracht voor de zendtijd. Met het feit, dat niet altijd de juiste afleveringen worden afgespeeld, wat best een bron van irritatie was. Zo werd de uitzending over Sinterklaas herhaald op 19 december in plaats van de nieuwe: best vervelend als je je realiseert dat het monteren van een film een immens karwei is.
Natuurlijk kwamen er excuses, maar terug draaien is niet meer mogelijk.

Dit is dan ook de reden, dat Haagse Dingen besloten heeft even te stoppen op de televisie.
Stoppen met de Stichting natuurlijk niet!

Haagse Dingen
Ineke DIjkstra interviewt Cora Alink terwijl Dennis Simonis filmt

Het liefst zou Dennis Simonis als hij een subsidie krijgt weer reportages maken van diverse zaken die gebeuren in de stad. Kunst, een brouwerij, een evenement: diverse zaken die interessant zijn en mensen misschien helemaal niet kennen! Mensen informeren, nieuwsgierig maken en misschien zelfs wel prikkelen naar instellingen te gaan, waarvan je het bestaan, zelfs als Hagenaar, niet eens kent! Niet alleen dus de “verplichte” zaken, die eigenlijk elk Haags medium wel verslaat.

Zonder de subsidie van afgelopen jaar is doorgaan met Den Haag TV onmogelijk, maar met een bijdrage van de Gemeente Den Haag zou hij wel door kunnen gaan en filmen.
Kijk eens naar de prachtige reportage van Glasblazer Gerard Heijmen!

Ik hoop dat de Gemeente Den Haag toch over de brug komt met een subsidie voor deze geweldige Stichting, zodat ze op TV mensen kunnen blijven bereiken.
Niet iedereen is in staat Haagse Dingen op de computer te bekijken. Zeker ouderen zijn veelal digibeet en kunnen zo op de televisie toch genieten van de unieke reportages.

Please follow and like us:

2 reacties

  • Ineke Dijkstra

    Ik sluit me geheel bij Dennis aan: bedankt voor het mooie verhaal Gera, en de leuke foto’s erbij. Het geeft ons ook een zetje in de rug om ons niet hierbij neer te leggen. Ze horen van ons, reken maar. Groetjes, Ineke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.