Wijknieuws

Gezellig en druk Gaardefestival

lekker in de draaimolen

In 2006 namen de bewoners uit de Wolweversgaarde en directe omgeving afscheid van hun woning die zou worden gesloopt. Haagwonen wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseerde op 2 april van dat jaar een evenement met de naam “Aarde van de Gaarde”. 

Dit was zo succesvol, dat besloten werd hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

 

Op zondag 13 juli (tja, al even geleden….) vond aan de Wolweversgaarde het Gaardefestival plaats, dat om 11.00 uur door wethouder Baldewsingh officieel werd geopend.

Er stonden diverse kraampjes, waar iedereen zijn (oude) spulletjes kon verkopen, een groot springkussen voor de jongeren en een draaimolen.

 

kraampjes en luchtkussen 

 

 

john farnworth

In de voetbalkooi kon je kijken en ook actief meedoen aan demonstraties als Brasilian en Freestyle Football, Streetdance, graffiti spuiten, en andere clinics.

 

Speciaal voor dit evenement was hiervoor wereldkampioen Freestyle Football John Farnworth uitgenodigd.

Ongelooflijk wat voor trucjes hij allemaal kon doen met een voetbal!

 

Veel kinderen van jong tot oud deden enthousiast mee aan al deze workshops.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

graffiti 

 

In de, overigens prachtige, tuin van Florence “Het Gulden Huis konden jongeren gratis een ritje op een pony maken, pannenkoeken bakken en een zak popcorn halen.

 

 nikki

 

Op een groot podium kon iedereen genieten van diverse optredens zoals van John Westing, United Cheers, Umit-C, een buikdansgroep en Idols-winnares NIKKI. Bij laatstgenoemd optreden was het enorm druk, iedereen danste en zong mee. Na haar optreden werd zij dan ook teruggeroepen voor een toegift.

 

Al met al was het een heel geslaagd en gezellig festival, waarbij ook het weer gelukkig prachtig was.

Een tevreden Jan Schild van HaagWonen (die dit evenement samen met Florence, Boog  en stichting Mooi! organiseerde) vertelde na afloop, dat hij van het Gaardefestival een soort tegenhanger van het KaSCHba festival wil maken voor Den Haag Zuidwest.

 

Meer foto’s? Klik hier.

 

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.