Overweging

Gerard van den IJssel weg bij Den Haag FM

Gerard van den IJssel
Gerard van den IJssel tijdens het Bevrijdingsfestival

Zoals elke dag begin ik met het lezen van het nieuws.
Gisteren schrok ik wel even. Gerard van den IJssel vertrekt als stationmanager bij Den Haag FM. Den Haag FM is een puur Haagse omroep, zowel op tv als op internet.
Dit jaar was hij al op non-actief gezet, zo schrijft het AD.

Na het enorme succes van Sintvoorieder1 was er een borrel voor alle medewerkers van dit evenement. Zoals iedereen heeft kunnen lezen, gebeurde erop een eenzijdig ongeval met gelukkig alleen blikschade. Stationmanager Gerard van den IJssel bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben en was tegen een geparkeerde auto aan gereden.
Overigens stond dit bericht niet in Haagse media, maar wel op Geen Stijl (op hun eigen Geen Stijl wijze….).

Dit geheel krijgt nu dus nog een staartje. Op 1 maart vertrekt hij na onderling overleg bij Den Haag FM.
Gerard van den IJssel zou zich namelijk tijdens het feest niet “denderend hebben gedragen”. Het AD schrijft over zijn verklaring, ik quote: “Het voelt of ik precies dat heb gedaan waar ik nou zo ontzettend tegen ben. Mensen uitschelden, handtastelijk zijn, seksistische dingen zeggen: ik schaam me diep.”

Wat mij het meest verbaast is dat dit nieuws alleen naar buiten wordt gebracht door het AD en niet ook door Omroep West en Den Haag FM. Tenslotte werkt hij voor dit bedrijf.
Het vertrek van een stationmanager is mijns inziens toch wel informatie, wat ook een kijker/lezer aan gaat? De reden waarom kan je desnoods buiten beschouwing laten als dat noodzakelijk is. Nu echter geeft het een sfeer van dat er misschien veel meer is gebeurd dan dat er misschien aan de hand was. Openheid lijkt mij van belang. Ook voor alle betrokkenen.

P.S. (later toegevoegd)
Lees het artikel uit het AD goed: je zal merken dat er grove feitelijke fouten in staan….

Please follow and like us:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.