Politiek,  Stadsnieuws

Gemeenteraadsverkiezingen
Natuurlijk was gisteren ook een heel bijzondere dag; de dag van de gemeenteraadsverkiezingen.
Voor mij persoonlijk extra spannend; weken was ik al zenuwachtig, omdat ik bang was dat de PVV de grootste partij zou worden (en natuurlijk ook hoopte op een goed resultaat voor de Haagse Stadspartij).
Gelukkig bleek mijn angst niet bewaarheid te worden.

De gemeente had veel inspanningen gedaan om te zorgen dat de opkomst niet zo dramatisch zou wornden als vier jaar geleden; dit is vind ik gelukt. De opkomst was mijns inziens nog niet gigantisch, maar beter dan indertijd.
Met een geweldig feest, speciaal voor jongeren, waren in de nacht van 2 op 3 maart de verkiezingen ingeluid, waarop om 00.01 Lex Immers onder toeziend oog van burgemeester Van Aartsen de eerte stem in de stembus deed.Foto: Richard Mulder.
Klik hier voor meer mooie foto’s van dit evenement!


Maar niet alleen was er een feest, natuurlijk had iedereen een stempas gekregen waardoor je makkelijker kon stemmen waar je wilde.

Wat ik schitterend vond. Was de speciale -groengele :-)- StemTram (eerste foto) die eerst bij de Nieuwe Kerk stond en daarna Kraayenstein, Vrederust en Scheveningen Haven aandeed.
Ook hierin kon je je stem uitbrengen.
Voor foto’s van de officiele opening door burgemeester Van Aartsen, kijk bij Richard Mulder.

Even heb ik getwijfeld om in deze tram mijn stem uit te brengen, maar besloot dat toch later te doen in mijn wijk om een beeld te krijgen hoe het opkomstpercentage hier was.
Ook in Vrederust was de opkomst stukken beter dan afgelopen keren; de mensen in het stemlokaal waren tevreden; het was best druk geweest.
Natuurlijk was ’s avonds de spannende avond in het IJspaleis; maar daarover in een later logje meer.

Please follow and like us:

7 reacties

 • Renesmurf

  Ik laat nooit een stem verloren gaan. Ik heb vorig jaar al gestemd, vanwege een fusie.
  En hoe de opkomst is, tja, dat het niet 100% is vind ik raar.

 • Barry

  Ja was gezellig dat stemmen in het coornherthuis, na het stemmen nog even gezellig zitten kletsen met de plaatselijke opa’s en oma’s. Vind het altijd leuk die verhalen van die mensen, jammer dat veel van die verhalen verloren gaan als ze er niet meer zijn, zitten echt veel goeie leuke en ontroerende verhalen bij hoor.

  Maar goed het zit er weer op dat stemmen. Het maakt toch niet uit waar op stemt, ze hebben allemaal van te voren mooie verhalen en laten zich in eens actief op straat zien. Maar als ze eenmaal zitten zie je nooit meer iemand. Dus daarom lekker altijd blanco. Ik heb niets met de Nederlandse regering, koningshuis of wat dan ook. Als ik ergens op zou moeten stemmen zou het de partij voor de dieren zijn. Alleen al omdat dieren niet voor zichzelf op kunnen komen.

 • Ferry

  Nou Barry , ik heb wel gestemd en wel op de al door jou gememoreerde Partij voor de Dieren.
  Ben er blij om ze mee helpen aan tenminste aan één zetel.
  Zeker na nu blijkt , er een gure rechtse wind is opgestoken .

 • Carlo

  Wat is er mis met een rechtse wind nee we moeten dit land lekker kapot laten gaan en onze indentiteit verliezen aan de linkse tak van de gemeente raad. Alleen jammer dat de mensen die op de pvv hebben gestemd hun stem hebben weggegooid daar de PVV in de oppositie wil gaan zitten omdat jawel de linkse mannetjes en vrouwtjes die zo hard lopen te schreeuwen dat je niemand hier in dit land mag uitsluiten of verstoten.

  Gemeenteraad welke ik wel zie zitten Partij voor de Andere / VVD en D66 en ja dan toch maar groen links.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.