Muziek,  Wijknieuws

Florence Het Gulden Huis zoekt swingende muzikanten

Nogmaals een persbericht, maar zo’n leuk initiatief!

Florence zoekt namelijk muzikanten om mee te swingen op een nieuw festival Hieronder het persbericht:

Florence is op zoek naar swingende jazzmuzikanten. In expertisecentrum Gulden Huis vindt op zaterdag 25 en zondag 26 april 2015 het nieuwe festival Jazz Florence Swingt plaats. Naast optredens van diverse artiesten wil Florence ook schitteren met een eigen jazz-huisband. En daarom wordt er op dit moment druk gezocht naar zestigplussers die het leuk vinden om met elkaar jazz te spelen.

Muzikanten die drums, bas, piano, gitaar of saxofoon spelen of jazzrepertoire zingen en zestig jaar of ouder zijn, kunnen zich bij de jazz-huisband aansluiten. Aanmelden kan tot 1 januari 2015 bij Lieke de Liefde, coördinator Florence Cultuur, via lieke.de.liefde@florence.nl Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden er een of meerdere kennismakingsbijeenkomsten gehouden, om daarmee uiteindelijk tot een muzikale jazzband te komen. De eerste bijeenkomst staat gepland op 9 januari om 10.00 uur. De jazz-huisband treedt voor het eerst in het openbaar op tijdens het Jazz Florence Swingt op zaterdag 25 april in Gulden Huis. De kersverse band staat dan gepland als openingsact.

Aandacht voor muziek
Het is de bedoeling dat de jazzband daarna het hele jaar door optreedt in de diverse woonzorgcentra. Florence vindt het belangrijk dat er nog meer aandacht is voor muzikale activiteiten. Bewoners, maar ook zeker de wijkbewoners, komen graag naar optredens toe. Naast concerten organiseert Florence wekelijks activiteiten in de expertise- en woonzorgcentra, van gezellige uitjes en creatieve workshops tot sportieve bijeenkomsten en heerlijke etentjes. Daarmee wordt de binding met de omgeving voor onze bewoners versterkt en komen andersom wijkbewoners makkelijker in contact met andere mensen.

Jazz Florence Swingt
Het festival Jazz Florence Swingt wordt volgend jaar voor het eerst gehouden. De bedoeling is om van dit festival net zo’n succes te maken als het Florence Concours en de Florence Musicals. Cultuurcoördinator Lieke de Liefde wil de bewoners van Gulden Huis en de (jonge) wijkbewoners door middel van jazzmuziek met elkaar verbinden. “Het is de bedoeling dat het een gezellig muzikaal en swingend weekend wordt”, aldus Lieke. “Met muziek uit het verleden en het heden. We gaan luisteren, genieten en natuurlijk dansen op jazzy klanken. Mensen van verder weg, zijn natuurlijk net zo welkom!”

Over Florence
Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor 4.000 medewerkers en ruim 1.900 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.