Kunst/Cultuur,  Stadsnieuws

Fietsende Surfer in brons gaat er komen!

Fietsende Surfer
Beeld Fietsende Surfer in wording

In de Keizerstraat op Scheveningen komt een bronzen beeld. Een Fietsende Surfer.
Door middel van een crowdfunding moest ca €15.000,- bijeen gebracht worden om dit beeld voor elkaar te krijgen. Op 16 juli ging deze campagne van start.
Kiek Bangert, de kunstenaar, is nu druk bezig in haar atelier om deze sculptuur voor elkaar te krijgen. De crowdfunding is geslaagd!

Op haar pagina van de campagne Voor de kunst staat onder andere het volgende:

Fietsende SurferIk ben Kiek, beeldend kunstenaar uit Den Haag, en ik wil een sculptuur in brons maken van een typisch Schevenings tafereel: een levensgrote surfer op de fiets met blote voeten en een surfboard onder de arm, op weg naar de zee.

Ik wil deze Fietsende Surfer in brons maken om mijn straat, de oude Scheveningse winkelstraat de Keizerstraat, een positieve impuls te geven.
De winkeliers in de straat hebben het zwaar: na grote tegenslagen als de lange sluiting van de winkels tijdens Covid, twee recente overstromingen na een heftige regenbui en een grote brand op oudejaarsnacht 2019, zou dit gekke, interactieve beeld een aandachtstrekker en een vrolijke noot zijn in onze straat. Voorbijgangers kunnen op de bagagedrager voorop de fiets gaan zitten en een selfie maken met de Keizerstraat als achtergrond. Hoe leuk zou dit zijn: de Keizerstraat vereeuwigd in internationale fotoboeken, op instagram, pinterest etc. !

Kom kijken achter de schermen in mijn atelier, Studio 26
Ik ga het beeld opbouwen in mijn atelier/galerie Studio 26 op Keizerstraat 26, waarbij iedereen het ontstaansproces kan volgen via de etalageramen of tijdens openingsuren van dichtbij kan bekijken.

Ik was erg benieuwd en nam een kijkje: het ziet er al erg mooi uit!
Helaas heb ik Kiek zelf gemist, maar door de ramen kan je het beeld-in-wording goed zien.
Op haar Facebookpagina kan je het proces volgen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.