Natuur/milieu,  Persoonlijk

Eerste lentedag ook in de natuur zichtbaarVandaag is het officieel de eerste lentedag.
Ook in de dierenwereld is dit goed zichtbaar, dank zij het mooie weer.
Zo ook deze lieveheersbeestjes (de zevenstippelige weer, die ik overal in de tuin tegenkom) die bezig waren met de nieuwe cyclus.
Altijd heb ik mijn oude camera, de Panasonic FZ10 gebruikt voor macro fotografie.
Deze was ideaal; je kon dicht bij het onderwerp komen en ik had er zelfs nog een vergrootlens bij. Deze camera heb ik echter, toen ik de DMC FZ38 had gekocht uitgeleend.
Omdat er een macrostand op deze compact zat, ging ik ervan uit, dat deze ook wel macro aankon. Tja, dat kan hij ook wel, maar niet in die mate, als mijn oude!
Vandaag zag ik deze lieveheersbeestjes en had dus een hele mooie aanleiding de prachtige  macrolens (100 mm, F2,8) die ik vorig jaar had aangeschaft voor de Canon uit te proberen, tja, in de winter is er weinig te beleven met de kleine beestjes.
Liggend op de grond genoot ik van deze lens en raakte ermee vertrouwd, sneller dan ik had verwacht. De mogelijkheden zijn groter dan ik had gehoopt.
Helaas is deze prachtige dauwdruppel die ‘s middags nog op de akelei lag, niet zo scherp geworden als ik wilde, dus heb nog veel te leren 🙂
Ik ben heel benieuwd naar verdere pogingen; heerlijk om weer te kunnen ‘stoeien’ met kleine objecten.Please follow and like us:

EĂ©n reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.