Wijknieuws

Eerste Haagse Cruyff Court geopend!

Cruyff court
Officiële opening Cruyff Court

Op 31 oktober was het dan eindelijk zover. Het (eerste Haagse) Cruyff Courts ADO Den Haag op de Pachtersdreef werd officieel geopend.
Een Cruyff Court biedt kinderen de mogelijkheid om in hun buurt sport te beoefenen. Sport is niet alleen het doel maar ook het middel om thema’s als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samen spelen, normen en waarden in het spel te brengen. Het is een moderne invulling van het aloude trapveldje. Een voorwaarde van een Cruyff Court is dat er regelmatig activiteiten worden georganiseerd voor iedereen die wil sporten; ook sporters met een beperking.

 

Cruyff court
Jeffrey Huff

Jeffrey Huff, bekend van ADO Den Haag, presenteerde de middag.
Veel mensen waren naar de opening komen kijken, ondanks dat het weer niet helemaal meezat; af en toe een spatje regen en flinke wind.
Om ongeveer kwart voor vier arriveerde wethouder (Onderwijs, Jeugdzaken en Sport) Sander Dekker. Samen met Mehmet Demirbag (voorzitter wijkberaad Vrederust) en tevens iemand van ADO Den Haag en Carole Thate (directeur Stichting Cruyff Courts KNVB Velden) trok hij een grote vlag in de vorm van een bal weg van een bord waarop Cruyff Court stond en de logo’s van de gemeente Den Haag en ADO Den Haag.

 

Daarna werd even stilgestaan op de Cruyff stip en werden bloemen en een fotoboekje met de hele ontwikkeling van het Cruyff Court aangeboden. Natuurlijk werden ook veel foto’s gemaakt door diverse instanties!

Cruyff court
Sander Dekker schopt de bal

Sander Dekker trapte de bal weg wat het officiële begin van de voetbalwedstrijden betekende.
Het gaat natuurlijk om een voetbalveld, dus was het tijd voor een voetbaltoernooi. Leuk was dat spelers van ADO Den Haag meededen met de teams van de wijkscholen Petrus Dondersschool, De Springplank, Erasmusschool en ADO Kids.

Cruyff court
Wedstrijd met ADO spelers en teams van de wijkscholen

De ADO Den Haag spelers

Cruyff court
bus van Mooi met popcorn

In bus van Mooi! Escamp werd popcorn gemaakt wat gretig aftrek vond bij alle kinderen.
Rond half zes was de opening voorbij; Vrederust heeft er een mooi speelveld bij!

Overigens, op de site van Cruyff Courts staat dat het infill (instrooimateriaal) dat op de Cruyff Courts wordt gebruikt niet gemaakt wordt van gerecyclede autobanden. Hierdoor is er geen gevaar dat er kankerverwekkende stoffen verwerkt zijn op de Cruyff Courts.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.