Muziek,  Wijknieuws

Eerste editie Florence Swingt brengt breed jazzaanbod

Archieffoto Michael Vrekamp

 

Het is bijna zover: op zaterdag 25 en zondag 26 april vindt de eerste editie van het jazzfestival Florence Swingt plaats in Gulden Huis van Florence. Op diverse podia treden bekende jazzbands en artiesten op. Zij staan garant voor spectaculaire optredens. Laat u verrassen en swing mee op de muziek van artiesten als Joke Bruijs, Michael Varekamp en Birdie Seven.

Florence Swingt vindt plaats op zaterdag 25 april tussen 15.00 en 20.30 uur en zondag 26 april tussen 14.00 en 19.00 uur in het Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Florence Swingt wordt op zaterdag gepresenteerd door Joke Bruijs en op zondag door Gregor Bak. De officiële opening vindt plaats op zaterdag om 15.00 uur en wordt gedaan door wethouder Rabin Baldewsingh van Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport en stadsdeelwethouder van Escamp en Laak.

 

Optredende artiesten
De volgende jazzbands en artiesten treden tijdens Florence Swingt op: Joke Bruijs, Francesca Tandoi, Frits Kaatee, The North Sea Big Band, Michael Varekamp, The Autoreverse Jazz Orchestra, Birdie Seven, Florence Swingt Band, Trio Rob Agerbeek, BBF en The Triolettes, Take High Five en Swing to Bop. Het volledige programma met tijden en podia is te vinden op www.florence.nl/florenceswingt

Toevoeging aan Florence Cultuur
Florence Swingt is gratis toegankelijk dankzij de bijdragen van het VSB Fonds, Fonds 1818, de Gemeente Den Haag en Pianohandel de Liefde. Florence vindt het belangrijk dat er culturele activiteiten in de expertise- en woonzorgcentra worden georganiseerd, omdat die voor bewoners en cliënten voor afleiding, ontspanning en plezier zorgen. Daarnaast wil Florence zorgen voor verbinding met de wijkbewoners. Florence organiseert jaarlijks een aantal culturele evenementen, waaronder Florence Concours en Florence Musicals. Het nieuwe jazzfestival Florence Swingt is een idee van coördinator Florence Cultuur Lieke de Liefde. Dankzij haar is ook een speciale huisband opgericht: de Florence Swingt Band, die bestaat uit een grote groep enthousiaste en muzikale zestigplussers.

Over Florence
Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor 4.000 medewerkers en ruim 1.900 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.