Stadsnieuws

Dode man gevonden bij kerk Daal en Bergselaan
Vanmorgen werd een dode man aangetroffen bij een kerk aan de Daal en Bergselaan in de Bomen- en Bloemenbuurt. Naast deze kerk is men nu bezig met nieuwbouw.
Over de doodsoorzaak alsmede de identiteit is niets bekend.
Hij werd gevonden met verwondingen aan zijn lichaam, maar hoe hij daaraan komt is ook niet bekend.Het was even vreemd om te staan op een plek waar ik in mijn jeugd veel ben geweest.
In het rusthuis “Uitzicht” dat vroeger naast deze kerk stond werkte ik als weekendhulp. Iemand die ik vanaf mijn geboorte kende (mijn ouders woonden in in het huis dat zij toen had) woonde daar namelijk en tot aan haar dood heb ik haar bezocht. Ook wandelde ik veel met haar (in een rolstoel) in de bosjes van Pex daar tegenover gelegen.
Het rusthuis is nu gesloopt en er vindt nieuwbouw plaats.
De recherche verrichtte onderzoek ter plekke en deed sporenonderzoek, waarbij de omgeving ruim om de plaats heen werd afgezet met linten.

Later op de dag werd het lichaam naar een andere locatie overgebracht.

Please follow and like us:

3 reacties

 • Eduard

  Deze plek lag op de route van mijn huis (Sportlaan) naar mijn school (Zonnenbloemstraat).
  Tot halverwege de jaren ’60 was het een voor kinderen intrigrerende woeste vlakte – een restant van de kaalslag tijdens de bezetting voor de bouw van de Atlantic Wall.
  Er waren heuveltjes, grote stenen en kuilen. Als het regende lag er een diepe plas. Dan kreeg ik van mijn moeder kaplaarzen aan, zodat ik daar, terugkomend uit school, lekker doorheen kon klossen. Ook daalden kinderen er af met hun stepjes.
  Toen er werd gebouwd voor het bejaardenhuis vonden we dat natuurlijk erg jammer, maar tijdens de bouw bleef het spannend. De bocht van de sloot moest worden verlegd. De oude bocht die droogviel zat nog vol vis, die we probeerden te redden. Ik sprong toen over het resterende plasje water in de verder droge bedding en kwam prompt tot mijn middel in de blubber terecht, die als een dikke laag aan mijn broek bleef vastzitten. Een sociale jongen heeft me toen achterop de fiets thuisgebracht.
  Daar waar de man is gevonden lag tijdens de bouw van de trap onderaan nog los zand. We zijn toen heel stoer van de muur af gesprongen. Zou die man (hij schijnt depressief te zijn geweest) dat ook hebben gedaan? Er ligt nu geen zand meer, maar stenen, dus dan loopt het springen anders af. Maar wat zich nu heeft afgespeeld is natuurlijk erg triest voor hem en zijn familie.

 • Gert Huber

  Haha, we moeten daar haast samen gelopen hebben – ik liep ook naar de Zonnebloem via dat braakliggende terrein en ben ook tot mijn grote schrik tot mijn middel in het drijfzand van dat slootje verdwenen. De wat oudere jongens maakten er een sport van bakstenen vanaf het hogere gedeelte aan de weg naar beneden te gooien, die heb ik een keer tegen mijn slaap gekregen en ben enige minuten buiten westen geweest. Raar idee dat ze een groot gebouw afbreken dat je zelf nog gebouwd hebt zien worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.