Kunst/Cultuur,  Muziek,  Wijknieuws

Dag van het Park

opening dag van het park

Zondag 27 mei was het de landelijke Dag van het Park.

In Den Haag deed ook het Zuiderpark mee. 
Dit park is een beschermd stadspark dat ligt in Den Haag Zuidwest.

Begin 1900 raakte het oude Den Haag aardig vol, waardoor men wilde bouwen in het poldergebied in het zuidelijke deel van Den Haag. Architect Berlage heeft toen een groot park in deze plannen geïntegreerd. In 1923 begon men, met behulp van werklozen, met de bouw. In 1936, vlak voor de WOII was pas de officiële opening van het Zuiderpark. Tot op heden is het een enorm druk bezocht en multifunctioneel park, met veel sport- en spelgelegenheid. Maar er is ook veel groen, en mogelijkheid tot wandelen.

roti bakkenOm een uur opende wethouder Baldewsingh officieel de Dag van het Park. Na een inleidend praatje, zong hij samen met het inburgeringkoor (wat een naam….) Haagse Nieuwe (op de bovenste foto zie je ze staan met de rode truien) een liedje, waarna hij samen met een groep anderen maar liefst duizend roti’s ging bakken.

De geur was toch wel erg lekker!

Capoeira

Daarna trad vlak voor het Parkpaviljoen een groep die een demonstratie Capoeira deed. Dit is een sport, waar zowel muziek als beweging centraal staat. Het wordt ook vaak een Braziliaanse vecht-dans genoemd. Op Wikipedia staat een mooie uitleg.

Erg indrukwekkend te zien!

 

 cafe burgerschap

 

In het Prkpaviljoen was toen een Café Burgerschap,onder leiding van Leo Barza van Politiek Online. 

De vraag was, wat de top en wat de flopzaken waren in het Zuiderpark, maar ook je leefomgeving. De genodigden werden verdeeld in 3 groepen, en ging per groep in discussie, die moest leiden tot 3 voornaamste oplossingen/aanbevelingen. Er zijn toch wel een aantal belangrijke zaken naar buiten gekomen; ik hoop dat de gemeentelijke politiek de punten meeneemt.

puntenNadat elke groep zijn punten had geformuleerd, werden deze op een grote flap-over gehangen, en mocht het publiek een sticker zetten naast de punten die zij het meest aanspraken.

Wat het uiteindelijk is geworden zullen we vast nog wel horen.
(Klik op de kleine foto voor een vergroting.)

 

 

 

 bara

 

 roti

 

Degenen die hadden meegedaan met het Café Burgerschap konden nu ook naar buiten voor een roti en een Bara (was inderdaad erg lekker!) en wat te drinken.De rij die voor de tafels stond om een af te halen was lang, en bleef lang.

 

 Indiase dans

wereldmuziek

dansen

Breakdance

 

Ondertussen waren er nog optredens van Indiase danseressen, Strada Wereldmuziek, waarbij veel werd gedanst, en breakdance.

Enorm, zoals zij konden dansen op de muziek; wat een kunsten!

 

 paardentram

 

Buiten reed een paardentram, maar in het Zuiderpark was verder natuurlijk veel meer te beleven.

Vanwege het Café Burgerschap kon ik daar niet heen, maar eigenlijk was de dag ook wel voldoende gevuld!

Later dan gepland, om een uur of 4, werd de dag weer afgesloten.

Het mooie weer, ondanks de slechte voorspellingen, en de gezelligheid hebben er zo te zien aan alle gezichten toch een mooie dag van gemaakt.

 

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.