Natuur/milieu

AVN niet blij met samenwerking gemeente Den Haag e.o.

De AVN (Algemene Vereniging voor Natuurbescherming) is niet blij op zijn zachtst gezegd.

In haar ledenblad “De Ratelaar” concludeert zij dat de overheid de taken van de AVN niet (meer) erkent, namelijk het streven naar het behoud van waardevol groen in en om de stad. Ongeacht of dat nu vanwege natuur, landschappelijk- of natuurhistorische waarde is. Na 80 jaar min of meer harmonieuze samenwerking met de overheid wordt de AVN nu geconfronteerd met een letterlijk onverzoenlijke aanpak wat betreft het belang van groen.

 

 

 Alle 1027 bomen van Landgoud Reigerbergen zijn veranderd in houtsnippers

Bergen houtsnippers waar eerst 1027 bomen stonden, en dat voor een automobielmuseum waar de bomen voor schone lucht hadden kunnen zorgen bij al dat toerisme.


Een voorbeeld is landgoed Reigersbergen, wat zij wilde beschermen tegen de nieuwbouw ten behoeve van het Nationaal Automobiel Museum (lees ook hier).Bezwaar tegen de gemeente haalde niet uit, Provincie dito en zelfs de gang naar de Raad van State haalde niets uit.

 

Ik sprak met Clara Visser van het AVN.

Zij vertelde dat haar vereniging zeer teleurgesteld is en zelfs wat argwanend is geworden ten aanzien van de gemeente. De bouwambities van de gemeente Den Haag zijn dermate, dat het ten koste gaat van het groen. Koste wat kost wil de gemeente doorzetten, wat de relatie met het AVN niet ten goede komt. De repons op de AVN is ook niet positief te noemen.

Waar de AVN zich grote zorgen om maakt, is dat enerzijds het onderhoud van het groen slecht is (belangrijke zaken worden nagelaten om het op peil te houden of te bevorderen, of de inrichting wordt niet juist aangepakt) en anderzijds is er sprake van een enorme aantasting van het groen.

 

Ik hoop dat de gemeente de kritiek ter harte neemt.

Den Haag staat bekend als een groene stad (al zet ik daar langzamerhand mijn vraagtekens bij).
Het groen wat Den Haag nog rijk is, moet bewaard blijven, willen we niet in een smogstad veranderen. Met daarbij dat groen gewoon gezond voor ons lichaam en geest is!

 

 

Bron: Hagazine

          AVN

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.