Mens/Maatschappij,  Politiek,  Stadsnieuws

Ambtenaren in actie op MalieveldGistermiddag demonstreerden zo’n 10.000 ambtenaren op het Malieveld; een gigantische demonstratie. Het Malieveld stond vol met actievoerende ambtenaren, leraren en mensen uit de zorg.
De demonstratie was gericht tegen de bezuinigingen van het kabinet in de publieke sector.
Helaas liet mijn rug het gisteren niet toe de Canon mee te zeulen, maar gelukkig mocht ik in het persdeel staan, waar ook de mensen in een rolstoel plaats konden nemen (goed geregeld!), waardoor ik toch een aantal plaatjes heb kunnen schieten waar ik heel blij mee ben.
Vandaag was het helaas helemaal knudde; dus alleen in huis gewerkt en verder “zalig” platgelegen.De opkomst was enorm!
Zo ver je kon zien stond het malieveld vol demonstrerende mensen.Het weer werkte natuurlijk ook enorm mee; een heerlijke zon en verre van koud.Natuurlijk waren er diverse toespraken; waaronder van Emile Roemer, Job Cohen en Ineke van Gent.Ook Astrid Jongerius was aanwezig en had eerder al de demonstranten toegesproken.Tussen de speeches door speelde Jewelste.Rond drie uur zou minister Donner komen.
Op de fiets arriveerde hij op het Malieveld en klom onverstoorbaar het podium op, ondanks al het boe-geroep.Lachend keek hij naar de menigte die schreeuwde en met ratels en fluiten een gigantische herrie maakte.Aan hem werd een boek met foto’s van de WSW aangeboden en het manifest tegen de bezuinigingen, waarop het aantal handtekekningen stond vermeld dat tot de dag ervoor was verzameld.Nadat hij had gesproken, werden door een aantal mensen schoenen naar hem opgeheven.

Hierna was de actie eigenlijk afgelopen; iedereen ging richting huis met eigen-, openbaar vervoer of met de lange rij bussen die klaar stonden.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.