Natuur/milieu

Aardeparade door Extinction Rebellion op Koekamp

Aardeparade
Aardeparade op Koekamp.

Gisteren, vrijdag 16 april, hield Extinction Rebellion op het Koekamp een zogenaamde Aardeparade.
Vier het leven terwijl je het beschermt: de Lenterebellie Aardeparade trekt vanaf 9 april door het land! Met een wervelend en kunstzinnig programma vragen wij op creatieve wijze aandacht voor de klimaat- en ecologische crisis.” schreven zij op hun Facebookpagina.

Aardeparade
Zonnebloemzaadjes worden uitgedeeld

In tegenstelling tot de demonstratie van 9 april waar veel demonstranten werden gearresteerd bij het Binnenhof, was dit een heel gemoedelijke actie.
De bedoeling was bewustwording van mensen om ze te overtuigen van de noodzaak van een duurzame samenleving. Om de politiek erop te wijzen, dat de tijd dringt. We in een klimaatcrisis zitten en we alles op alles moeten zetten in 2025 netto nul uit te stoten.

Aardeparade
Diverse attributen liggen klaar om bewustwording te creëren

Er was een heel programma, waaronder diverse toespraken, prachtige muziek, een kleding- en boekenruilstand en er werden zonnebloemzaadjes uitgedeeld.
Deze Aardeparade was zonnig, ook door het prachtige weer.

WAT IS EXTINCTION REBELLION?

Gewone mensen, uit alle hoeken van het land en van alle leeftijden die zich ernstig zorgen maken over de klimaat- en ecologische crisis. Door vreedzame, creatieve en disruptieve acties proberen ze de gevolgen van deze crises te stoppen. Zij zijn opgericht in 2018 en groeien snel, en zijn momenteel actief in 62 landen en 1050 groepen wereldwijd.

Vreedzaam, maar wel worden eisen door middel van burgerlijke ongehoorzaamheid kracht bij gezet, toen bleek dat dit zonder geen effect had, aldus werd aangegeven in een toespraak op de Koekamp.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.