Kunst/Cultuur

A Christmas Carol: een Spectaculaire dansversie

A Christmas Carol
A Christmas Carol

Van 25 t/m 29 december presenteren De Dutch Don’t Dance Division en Residentie Orkest Den Haag in het Zuiderstrandtheater de wereldpremière van de spectaculaire Haagse versie van A Christmas Carol. Geniet van een eigenzinnige, eigentijdse en sfeervolle balletversie van Charles Dickens’ kerstklassieker.

Na de tophit Alice in Winter Wonderland, die de afgelopen kerstperiodes voor uitverkochte zalen zorgde, presenteren De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD), het Residentie Orkest en het Zuiderstrandtheater eind december een nieuwe gezamenlijke topproductie: de wereldpremière van A Christmas Carol in Haagse sferen.
Het beroemde en tijdloze kerstverhaal van Charles Dickens, waarin de oude Scrooge in één kerstnacht verandert van een zelfzuchtige mopperaar in een liefdevolle weldoener, werd in 1992 door Carl Davis bewerkt tot een ballet.

In zijn sfeervolle versie vermengt de Britse componist klassieke muziek met traditionele kerstliederen. DeDDDD en het Residentie Orkest geven er hun eigen(zinnige), karakteristieke draai aan en verplaatsen het verhaal van Londen naar het Den Haag en Scheveningen van begin vorige eeuw en laten zich inspireren door typisch Haagse namen, gebruiken en architectuur.
De universele boodschap van het wintersprookje krijgt daardoor een origineel, regionaal karakter.
Dus reis naar het Haagse Zuiderstrandtheater en geniet van de mooiste voorstelling in de feestelijke, laatste maand van het jaar, een wereldpremière die opnieuw belooft uit te groeien tot een publiekslieveling.

De gloednieuwe choreografie is van Rinus Sprong en Thomas Stuart, de artistiek leiders van DeDDDD, en de fantasierijke kostuums zijn ontworpen dor Karisma Costumes. De hoofdrollen in A Christmas Carol zijn voor een cast van ruim tachtig dansers en zangers van 5 jaar tot 65+, waarbij David Bij de Vaate, Bastien Calef en Rinus Spong de rol van Scrooge op diverse leeftijden vertolken. Het Residentie Orkest staat bij deze bijzondere voorstelling onder leiding van dirigent Dane Lam.

Speeldatawo 25 dec, 14.00 uur, do 26 dec, 14.00 uur, vr 27 dec, 14.00 & 19.30 uur, za 28 dec, 14.00 & 19.30 uur, zo 29 dec, 14.00 & 19.30 uur

LocatieZuiderstrandtheater, Houtrustweg 505, Den Haag

De Dutch Don’t Dance Division websiteFacebookTwitterInstagramYouTube
Residentie Orkest Den Haag websiteFacebookTwitterInstagramYouTube

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.