Politiek,  Stadsnieuws

Demonstratie om erkenning Armeense Genocide

 

Tussen 1915 en 1923 vond een massale volkerenmoord (minstens honderdduizenden mensen werden vermoord) plaats van Armeniërs. Nog steeds wordt deze internationaal niet overal erkend.

Barack Obama beloofde, dat hij deze volkerenmoord zal erkennen als genocide tijdens zijn herdenkingstoespraak volgende week. Ik ben benieuwd of hij zijn belofte zal nakomen!

Vandaag (zoals gebruikelijk op 24 april) werd op het Plein in Den Haag de genocide herdacht door honderden Nederlandse Armeniërs.

Zij eisten erkenning van dit feit en vroegen Turkije, die deze genocide formeel ontkent, niet toe te laten treden tot de EU tot zij dit wel doen.

Please follow and like us:

4 reacties

  • Johan

    Ik ben benieuwd wat anders gaat worden als Turkije het erkent.. Wat dan? Worden Armenen dan blij..??? Of is het kwestie van schadeclaim???
    Dit is belachelijk 100 jaar geleden is er wat gebeurd. De ene zeg wel en de andere niet.
    Ik snap de Armenen ook niet. De president van Turkije heeft aan Armeense regering verzoekt om een groep hooggeleerden (geschiedines) Armenen samen met groep hooggeleerden turken de genocide de onderzoek. Maar waarom werkt Armenen hieraan niet mee?????

  • Hilda

    Respons op Johan:
    Er zullen heel veel dingen anders worden voor Turkije, omdat ze moeten boeten voor wat ze tegenover de Armeniers gedaan hebben. Er is geen sprake van blijschap voor de Armeniers, maar het is rechtvaardigheid. Het is toch ook goed dat Duitsland erkent heeft voor de Holocaust? Je kan toch niet ongestraft ergens mee weg komen? Als het 100 jaar geleden is gebeurd, moeten we het dan maar negeren? De dingen die je zegt Johan zijn eigenlijk is heel onlogish.

  • Johan

    Hilda,
    Holocaust is laten we zeggen helemaal bewezen.. vandaar ook dat Duitsland erkent.. Alleen, wie moet je nou geloven de Armeniers of de Turken. Want ik heb foto’s gezien van de Armeense kant wat afschuwelijk was, maar ook van de Turkse, die ook tevens afschuwelijk waren.
    De president van Turkije heeft bij een persconforentie met de Armeense journalisten gezegd dar armeniers recht krijgen om in alle archieven te bekeken in Turkije.. Waarom wordt er dan geen onderzoek naar gedaan.
    Want ieder verhaal heeft twee kanten….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.