Mens/Maatschappij,  Politiek

Werknemers Marokkaanse ambassade en consulaten in stakingHet in Nederland geworven personeel van de Marokkaanse ambassade en consulaten gingen vandaag in staking. De stakende medewerkers hielden een korte actie bij het Tweede Kamergebouw.
Zij hielden deze actie omdat zij vaak worden onderbetaald, regelmatig moeten werken onder het Nederlandse wettelijk minimumloon, geen pensioen opbouwen en zelf voor sociale afdrachten moeten zorgen.

Verschillende medewerkers zijn ten onrechte ontslagen, vakantiegeld wordt niet uitbetaald en werknemers ontvangen lang niet altijd het loon dat op hun loonstrook staat. Hun positie is dermate, dat velen in de schuldhulpverlenening terecht komen.


De misstanden zijn ontstaan, omdat zij in Nederland wonen en een Nederlands paspoort of verblijfsvergunning hebben, juridisch gezien tussen het wal en schip vallen.
Want hoewel de werkgever in strijd met het Nederlandse arbeidsrecht handelt, kunnen de werknemers geen betere arbeidsvoorwaarden afdwingen via de rechter. Al stelt de rechter hun in het gelijk, hij kan de Marokkaanse werkgever niet dwingen om zich aan vonnis te houden.

Kijk ook naar het filmpje hieronder waar in een interview door een woordvoerdster van ABVAKABO/FNV aan mij één en ander werd uitgelegd.Al eerder dit jaar voerde het personeel van de Marokkaanse ambassade actie, in de vorm van werkonderbrekingen en het aanbieden van een petitie aan de Tweede Kamer, echter zonder resultaat. Daarom hielden de werknemers, ondanks de vrees dat dit reden tot ontslag kan geven, immers, velen zijn voor minder ontslagen, collectief deze protestactie.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.