Persoonlijk

Wat wil je later worden in de maatschappij?

 

Als je jong bent, wordt je vaak gevraagd: wat wil je later worden als je groot bent?
Pffff…  ik wist het nooit.
Dromen, ja dat kon en kan ik als de beste.
Maar het enige wat ik echt wilde, was gelukkig zijn.

Pas nu ik “groot” ben, weet ik wat ik heel graag had willen worden. Wat betreft beroep dan, want dat wordt bedoeld.
Natuurlijk is dat op mijn leeftijd (en gezondheid) niet echt realistisch meer, maar ik ben toch behoorlijk in de buurt gekomen. Een nieuwsblog, waar ik zelf kan bepalen wat erop staat. Fotograferen, wat mijn passie is geworden. Een stukje onderzoek (zoals naar de ontwikkeling van lieveheersbeestjes) op zijn tijd.
Ik geniet van alles wat ik kan en doe. En dat wat ik wat ik wilde worden, namelijk gelukkig worden, is helemaal geslaagd.

 

 

Natuurlijk heb ik nog steeds dromen.
Eén ervan is onlangs uitgekomen: oma worden.
Een tweede is het poollicht te mogen zien.
Een derde is samen met mijn man trekken door diverse landen: vertrekken en dan zien waar we terecht komen. Het liefst met een busje, waar we ‘s nachts lekker in kunnen slapen. Ooit zullen we dat, als onze gezondheid dat toelaat, ook zeker doen.

Maar het mooiste wat me kon overkomen heb ik al.
4 prachtige kinderen, een geweldige man en dan nog oma ook.
Een dak boven mijn hoofd, eten en drinken en kleding om aan te trekken. Warme mensen om me heen. En daarbij alle vrijheid om te doen en te laten wat ik wil als ik kan.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.