Natuur/milieu

Wandeling op zandmotorVandaag ben ik erop uit geweest naar de zandmotor.
Mijn rug deed nog steeds vreselijk pijn dus was bewegen de enige remedie wist ik uit ervaring. Als rust niet werkt, dan maar zware inspanning.
Dat het inderdaad erg zwaar werd, had ik niet verwacht!
De mist was aan het strand erger dan in de stad.
Nergens kon ik op een gegeven moment meer herkenningspunten zien (boeien, bakens of watertorens) waardoor ik letterlijk verdwaalde.
Zo ver zelfs, dat ik praktisch bij Ter Heijde uit kwam.
Niet erg, want hierdoor heb ik gezien, dat het ‘meer’ waar kitesurfers altijd op het water hun kunsten vertonen helemaal niet is verdwenen wat ik laatst schreef, maar de tong gewoon nog langer is geworden.
Het was eb, waardoor rond het water dikke plakkaten slib (?) lagen, waartussen de strandlopers (als ik me niet vergis de drieteenstrandloper) scharrelden. Ik vind het zulke leuke vogels, maar o zo rap.
Kom je te dichtbij dan scheren ze snel over het water om even verderop weer verder hun maal te zoeken. Wat zo te zien aan de resten voornamelijk uit kokkels bestond; veel leeggegeten schelpen lagen langs de vloedlijn.
Op de zandmotor zelf is het meer (als dit het meer is, want dat kon ik niet peilen door mijn desoriëntatie) nog groter.
Maar nogmaals; hou me er niet aan vast, want echt ik was vreselijk de kluts kwijt.
Hier dacht ik bij de zee te komen; niets was minder waar; het was nog een groot meer, waar vlakbij werkwagens bezig waren met het versterken van de kust. Maar dat schuim! Heel hoog op een heel klein oppervlak. Jammer genoeg geen zon, zodat de kleuren van de regenboog niet zichtbaar zijn. De zwakke wind woei stukjes schuim de heuvel op.
Hierna liep ik eindelijk (nu echt langs de zee) richting Kijkduin. De mist nam me weer in het ootje. Ik meende daar het strand door de eb weer op te kunnen, maar de geul was helaas nog te diep (en ik te warm gelopen door het water met blote benen te waden). Dus ik mocht weer terug. Aalscholvers droogde hun verenpak ondanks dat de nevel nog niet volledig was verdwenen.
De wandeling duurde al met al veel en veel langer dan gepland maar was wel puur genieten.Please follow and like us:

2 reacties

  • Roel Wijnants

    Volgende keer een geleidehond meenemen en ff zwaaien ,uit mijn raam kan ik de zandmotor zien
    11hoog:-))

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.