Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Vrolijkste handtekeningenactie voor het vergeten kind

Ambassadeurs met Van RIjn

 

Op 29 januari resulteerde de “vrolijkste handtekeningenactie” tot de ondertekening van een manifest op het Spuiplein.
Voor de tweede keer organiseerde Stichting Het Vergeten Kind de Vrolijkste Handtekeningenactie van Nederland om politieke aandacht te vragen voor de 33.000 ‘vergeten’ kinderen in ons land. Het Spuiplein in Den Haag was versierd met alle ingestuurde vlaggen gemaakt door kinderen uit het hele land.

 

Diverse instanties ondertekenden het manifest

 
In aanwezigheid van onder anderen oprichter Dinand Woesthoff, ambassadeurs Johnny de Mol, Babette van Veen, Angela Schijf en Saar Koningsberger overhandigde Het Vergeten Kind de vlaggen aan staatssecretaris van Rijn (VWS), VNG en andere belangrijke jeugdzorg-stakeholders.
Zij ondertekenden het manifest op het podium in aanwezigheid van vele kinderen en belangstellenden.

 

Van Rijn en Woesthoff bij opening

 
Staatssecretaris Van Rijn, hier bij de opening met oprichter Dinand Woesthoff, beloofde harder te gaan werken om de situatie voor kinderen in opvanglocaties te verbeteren.
 

Babette van Veen

 
33.000 kinderen, baby’s peuters, kleuters en tieners slapen niet in hun eigen bed. Diverse oorzaken liggen hieraan ten grondslag.
De stichting wil het liefst voorkomen dat deze kinderen uit huis worden geplaatst: de beste leefomgeving is thuis, bij hun eigen verzorgers.

 

Johnny de Mol

 
Maar de angst bestaat, nu er meer bezuinigingen zijn en de verantwoording van jeugdzorg naar de gemeenten is overgeheveld, dat de kwaliteit verder achteruit gaat.
Vandaar dat op 29 januari, op de sterfdag van Guusje Nederhorst de week voor het vergeten kind wordt georganiseerd. Dinand Woesthoff richtte de ‘Guusje Nederhorst Foundation’ op.
In 2014 veranderde de Guusje Nederhorst Foundation in de naam “Het Vergeten Kind”. De week eindigt op 4 februari: de geboortedag van Guusje Nederhorst.

 

Teller stopte gisteren bij een kleine 35.000 vlaggen

 
Elke ingestuurde vlag staat voor een handtekening, een wens om de situatie van deze kinderen te verbeteren. Een kleine 35.000 waren al verzameld, maar de actie gaat natuurlijk nog door, dus de teller staat nog niet stil.

Een van de dingen die de stichting wil verbeteren is de plek waar kinderen opgevangen worden. “Kinderen mogen niet in bijvoorbeeld een daklozenopvang of tussen ex-gedetineerden terecht komen”, zei Daphne Schreuder, de directrice van Het Vergeten Kind.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.