Mens/Maatschappij,  Persoonlijk

Vrijwilligerspas ontvangen

Kortingspas

 

Toch een beetje trots was ik toen ik, ondanks dat ik geen vrijwilliger meer ben voor Wijkberaad Vrederust, toch in het bezit kwam van de vrijwilligerspas (nu Kortingspas).
De reden is, dat mijn blog als vrijwilligerswerk wordt beschouwd.
Natuurlijk doe ik vrijwillig veel zaken: door mijn blog promoot ik “mijn” stad, maar ook let ik op mijn omgeving en geef aan, waar dingen verbeterd kunnen worden. Inderdaad worden regelmatig zaken door de gemeente opgepakt, wat me extra motiveert en waar ik blij mee ben.

Maatschappelijk blijf ik ook actief door specifieke artikelen op mijn blog. Nu even wat minder frequent, maar dat zal in de komende weken/maanden hoogstwaarschijnlijk weer meer worden.
Maar ook maak ik bijvoorbeeld foto’s van activiteiten of situaties en stel die gratis beschikbaar voor niet commerciële instanties.
Al sinds mijn negende ben ik actief als vrijwilligster, al was het toen vanzelfsprekend. Aan een organisatie waaraan je was verbonden was het vanzelfsprekend dat je een steentje bijdroeg (ook mijn kinderen vinden het nooit erg iets voor een ander te betekenen, zo zijn ze grootgebracht).
Zo liep ik eerst met het bekende groene “zendingsbusje”. Later deed ik mee met de kindernevendiensten en de jongerenclub. Maar ook liep ik onder andere met een busje van het toenmalige Astmafonds. Een vriendje van mij had deze ziekte en zijn moeder vroeg mij of ik dat niet wilde doen. Natuurlijk!
Helaas is hij op oudere leeftijd in zijn slaap gestikt…
Nog later, toen ik zelf kinderen had, was ik weer actief in de kerk. Wederom kindernevendiensten en later zelfs jongerenwerk. Tot ik niet meer naar de kerk ging om gezondheidsredenen maar ook persoonlijke redenen waarover ik niet uitweid hier.
Tja, en toen was het 2005 en werd ik vrijwilliger bij Wijkberaad Vrederust. Het was weer tijd uit een isolement te komen en het gevoel te krijgen wat voor mijn wijk te betekenen.
Zoals jullie weten stopte per 1 januari dit jaar het wijkberaad.
Toch was en ben ik van plan me te blijven inzetten voor mijn prachtige Escamp.
Dus deze erkenning de vrijwilligerspas te ontvangen, maakte me blij.

Wilt u ook de kortingspas? Doet u vrijwilligerswerk of bent u mantelzorger?
Via deze link kunt u hem aanvragen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.