Natuur/milieu

Voorlopig geen bomenkap aan de Laan van Meerdervoort

Dit bericht heeft al in diverse Haagse media gestaan, maar ik vind het te belangrijk om niet ook op mijn blog te zetten, aangezien ik er al veel aandacht aan heb besteed.
Voorlopig kan de gemeente Den Haag niet beginnen aan de kap van bomen aan de Laan van Meerdervoort zo heeft de voorzieningenrechter bepaald.
De gemeente moet wachten tot de bodemprocedure is afgehandeld.
Bewoners hadden gevraagd om uitstel en zij kregen op 12 december gelijk van de rechter.

Het actiecomité “Laat de Laan de Laan” had beroep aangetekend tegen de zeer omstreden geplande bomenkap aan de Laan van Meerdervoort. Alle bezwaarschriften werden ongegrond verklaard, maar de bewoners legden zich daar niet bij neer.
De bomen moeten plaatsmaken voor parkeerplaatsen. Maar volgens de rechter heeft de gemeente nog geen controleerbare gegevens die kunnen aantonen dat er behoefte is aan die parkeerplekken. Daardoor is onvoldoende onderbouwd of de extra parkeerruimte in de Vruchtenbuurt nodig is.
Op bijna alle huizen aan de Laan van Meerdervoort hangen protestborden en de bomen dragen teksten als ‘Laat me staan’.
Bijna alle buurtbewoners wil, dat de langste laan van Nederland de uitstraling blijft behouden die hij heeft en dat de prachtige oude bomen blijven staan.
De gemeente wilde op 8 januari beginnen met de kap, maar moet nu dus in ieder geval wachten tot de bodemprocedure is afgehandeld.
Wordt dus vervolgd.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.