Natuur/milieu

Voorjaarskriebels al is het nog winter

Voorjaarskriebels
Voorjaarskriebels bij katten

De voorjaarskriebels komen er weer aan.
De dagen lengen en voorzichtig aan wordt de natuur weer wat groener.
Bij mij in de tuin beginnen de sneeuwklokjes weer te bloeien en, geloof het of niet, de maagdenpalm bloeit al!

Voorjaarskriebels
Zelfs het ruig klokje bloeit nog!

Al is het niet moeders mooiste, ook bloeit op dit moment nog een ruig klokje. Ondanks de afgelopen kou! Elke keer lijkt hij af te sterven om bij warmere perioden weer verder te bloeien.
Even twijfelde ik of ik hem zou afknippen zodat hij deze zomer weer zou bloeien, maar ik vind het zo bijzonder, dat ik hem maar laat gaan.

Maar waar mijn man en ik hard om moesten lachen waren twee katten.
Of liever gezegd, een kater en een poes. Beide rood. En zoals mensen die in een omgeving wonen waar katten zijn weten, dit is de periode van de voorjaarskriebels: de katten die niet geholpen zijn worden krols. En de “je-weet-wel-katers” zien nu hun kans waar.
Althans, degene die het door hebben!

Deze dus niet.
Zeker een half uur waren ze bezig, zonder resultaat. Ja, niet dat we ze een half uur hebben gestalkt. Maar telkens als we bij het raam kwamen zagen we de kater verwoede pogingen maken om de juiste houding te vinden. Maar of hij kwam terecht op haar rug, of de poes deed haar staart precies daar, waar die niet moest zijn.
Wat de kater ook deed, het lukte niet.

Gelukkig voor de eigenaar? Of pech?
Wat mij betreft geluk: er zijn katten zat in deze buurt. Zo blijft het ook voor de vogels nog een beetje veiliger. Zeker als zij de voorjaarskriebels krijgen 😉

Please follow and like us:

5 reacties

 • Monique

  Een prachtige paarse bloem, mooi laten staan en groeien. In het najaar heb ik kamperfoelie in de tuin gezet en ik zie dat er nieuwe blaadjes aan komen en dat ze nog steeds mooi groen zijn. Gaat de goede kant op. Ik verlang naar de lente, ik sta te popelen om met de tuin aan de slag te gaan.

  Mooie site Gera en fijn dat ik je weer gevonden heb 🙂

 • admin

  @Monique,
  Dank je 🙂
  Inderdaad! Ook ik vind hem prachtig: heb er meerdere in de tuin staan en is genieten hoe alle bijen erop af komen.
  En leuk je weer te “zien”.

 • Monique

  Vlinders, bijen en vogels, heerlijk om die in de tuin te zien. Vorig jaar had ik een prachtige blauwkussen in de tuin, daar kwamen veel vlinders op af. Zo ook de kolibrie-vlinder (zie foto op mijn site). Helaas is de blauwkussen, die toch zeker anderhalve meter breed was al, bezweken aan de hitte. Althans, dat denk ik. Zo ineens helemaal bruin en dood. Deze lente hoop ik een nieuwe te kunnen planten.

 • admin

  @Monique,
  Inderdaad!
  Ook ik heb mijn tuin ongericht voor zoveel mogelijk insecten, maar ook vogels.
  Heerlijk genieten (denk vaak aan het lied Save in my Garden 🙂 )
  Mooie site heb je!!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.