Natuur/milieu,  Wijknieuws

Voedselpark Zuiderpark: leuk, leerzaam en lekker

Voedselpark
Nieuw bord voor nieuw Voedselpark

 

Vandaag werd in het Zuiderpark het Voedselpark Zuiderpark geopend.
De gemeente Den Haag heeft een mooi bericht geplaatst, dat ik hier in de tekst heb verwerkt.
Diverse activiteiten rond gezond en duurzaam eten zullen worden georganiseerd. Zo kan meer begrip ontstaan over waar eten vandaan komt en hoe dat steeds verandert in de wereld. Dit kan in het Voedselpark in het Zuiderpark.

Voedselpark

Waar komt ons eten vandaan? Wat is er voor nodig om dat stukje vlees op mijn bord te krijgen?
Vragen over voeding worden steeds belangrijker. Want de wereld om ons heen verandert snel en voedselproductie en consumptie leggen druk op de aarde. Daar kan Den Haag als grote stad in Nederland ook een bijdrage aan leveren. Dat begint met bewuste keuzes maken in wat we eten of drinken. Soms weten we niet eens meer waar bepaalde voeding vandaan komt of dat er veel eten onnodig wordt weggegooid. In het Voedselpark kunnen Hagenaars op een leuke, leerzame en ‘lekkere’ manier zien en ervaren hoe je gezond en duurzaam kunt eten en drinken.

Vandaag werd tijdens de opening de Prille Lentemarkt gehouden.
Rond de boerderij stonden diverse kraampjes, waar van alles was te beleven. Zoals een moestuin maken van een pallet, zelf een pizza bakken of een insectenburger proeven. Maar ook was er een 3d-voedselprinter waarmee pannenkoeken werden geprint. Althans dat was de bedoeling.
Door de kou was de printer zelf kapot gegaan. Maar pannenkoeken konden wel worden gebakken.

Voedselpark
Heerlijke muziek bij binnenkomst

Met muziek, ja, live!, kwam je het terrein van de kinderboerderij binnen.
Overal stonden kraampjes, waar je informatie kon krijgen of iets kon eten, zoals sprinkhanenburgers.

Voedselpark
Nieuwe stichting Haagse Tuinbank, waar je van een pallet een moestuin kon maken

Mooi was ook de stand waar je een moestuintje kon maken van pallets. Ideaal als je een kleine tuin hebt, of alleen een balkon!
Het toeval wilde, dat de stichting die hier stond net is opgericht! Op de site lees je, dat de Haagse Tuinbank nog in oprichting is, maar vandaag kwamen de papieren binnen.
De Haagse Tuinbank is hèt nieuwe centrale punt voor alle Haagse groeninitiatieven.
Uit ervaring blijkt dat leuke initiatieven uit de wijken soms op de plank blijven liggen wegens een gebrek aan informatie, contacten en financiering. Op verzoek van de gemeente Den Haag is daarom de Haagse Tuinbank opgericht. Lees meer op hun site.

Over het Voedselpark

Het Voedselpark is aan Anna Polakweg 7 in het Zuiderpark, bij de Stadsboerderij Herweijerhoeve. Het park is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur.

Wat u kunt doen in het Voedselpark

De gemeente organiseert samen met verschillende organisaties activiteiten rond het thema gezond en duurzaam eten. Kijk in de agenda wat er te doen is de komende tijd!

Agenda

Vrijdag 9 maart: NL Doet
Leerlingen van het Segbroek College gaan aan de slag met allerhande klussen in het Voedselpark.

Vrijdag 25 tot en met 27 mei: Fête de la Nature
Een natuurfestival dat door heel Nederland wordt gevierd. Tijdens dit weekend kan iedereen samen de natuur beleven, van wilde natuurgebieden tot stadsparken. Ook in het Voedselpark is dan van alles te beleven. Het programma wordt snel bekend.

Plannen voor de toekomst

Er ligt al een mooie basis voor het Voedselpark met een aantrekkelijk terrein waar veel verschillende dingen zijn te zien en te doen zoals:
de stadsboerderij
het milieu educatiecentrum
de buurttuinen en
de bijzondere Heemtuin.

De wens van de gemeente is om de verschillende onderdelen van het Voedselpark zoals de Stadsboerderij en het milieu educatiecentrum meer samen te laten werken.

Stadslandbouw

Er zijn in de stad veel initiatieven op het gebied het verbouwen van eten. Wilt u meer weten over stadslandbouw in Den Haag? Check dan www.stadslandbouwdenhaag.nl.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.