Stadsnieuws

Vlaggetjesdag Scheveningen breidt nog verder uit.

Vlaggetjesdag Scheveningen
Vlaggetjesdag Scheveningen nog uitgebreider! (archieffoto)

Daar waar Vlaggetjesdag Urk dit jaar geen doorgang vindt, breidt Vlaggetjesdag Scheveningen uit. Niet alleen voegt de Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen weer een evenement toe aan het driedaagse Vlaggetjesdagweekend van 14 juni tot en met 16 juni aanstaande, ook gaat de programmering op het hoofdpodium door tot 20:30 uur.

Vrijdag 14 juni Grootste Haringparty en Vlaggetjesdag Sing Along
De Grootste Haringparty vindt plaats op 14 juni van 17:00 – 19:00 uur aan de 2e haven en wordt dit jaar weer uitgebreider. Veelal Scheveningse, maar ook Haagse ondernemers sluiten met hun eigen VrijMiBo of Haringparty aan. Het wordt goed netwerken aan de haven op de vrijdag voor Vlaggetjesdag.

De Vlaggetjesdag Sing Along start na de Haringparty op het hoofdpodium om 19:30 uur en duurt tot 22:00 uur. Gregor Bak  klimt weer op het Vlaggetjesdag podium en maakt met het YMCA popkoor en een live band een reis langs meezingers. De live band is samengesteld uit toppers uit de muziekindustrie. Dit jaar hebben we zelfs een mysterie guest op het podium.

Zaterdag 15 juni Vlaggetjesdag
Op  zaterdag 15 juni is het zoals van oudsher Vlaggetjesdag. Dat betekent een hoop gezelligheid aan de havens van Scheveningen  Geniet aan de kade van optredens van diverse shantykoren en de Taptoe, de Oud Hollandse kinderspelen, het Schevenings Tafereel, de Oude Ambachten en de Vlaggetjesdagmarkt. Bekijk hoe de KNRM redding demonstraties geeft op het water en bewonder de prachtige schepen die aangemeerd liggen. Vlaggetjesdag is ideaal voor een bezoek met de kinderen en/of kleinkinderen. Er is voor alle leeftijden wat leuks te beleven.

Onder het mom van ‘Haring in het land, dokter aan de kant’ verzorgt Minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins, de openingshandeling tijdens de officiële opening tussen 11:00 en 12:00 uur.

Het avondprogramma op het hoofdpodium aan de 2e haven van Scheveningen (Dr. Lelykade) is nieuw en spectaculair en toont weer een aantal lokaal, nationaal en internationaal bekende artiesten. Na een muzikale middag met lokaal talent, zoals Trio Roept u Maar, Memories en Ragmob, trapt Luminize, de dames rockband, bekend van The Voice of Holland het avondprogramma af om 16:15 uur. Vervolgens treedt Gers Pardoel op,  bekend in binnen en buitenland met ‘Ik Neem Je Mee’, ‘Bagagedrager’ en ‘Louise’ op om 18:15 uur. En…. als klap op de vuurpijl wordt Vlaggetjesdag afgesloten door niemand minder dan Xander de Buisonjé, bekend als frontman van Volumia en nummers als ‘Hou Me Vast’, ‘Het Is Over’ en ‘Afscheid’ om 19:30 uur. De Originals, met hun interactieve show, entertainen het publiek tussen de optredens door. Na Xander de Buisonjé gaan zij nog even door!

Zondag 16 juni Vlaggetjesdag Cup en Gospel aan de Haven
Nieuw dit jaar, speciaal voor de zeilliefhebbers, is de Vlaggetjesdag Cup.  Op zondag 16 juni vindt een heuse zeilwedstrijd voor de kust van Scheveningen plaats. Rond elf uur varen er circa 40 deelnemers uit om te strijden voor de Vlaggetjesdag Cup wisseltrofee.

Vorig jaar voor het eerst en meteen een succes; Vlaggetjesdag Gospel aan de Haven. We sluiten ook dit jaar het Vlaggetjesdagweekend af op zondag 16 juni met een moment van bezinning. Omdat het geloof van oudsher verbonden is aan Scheveningen en de visserij, willen we graag ook dit element in het weekend van Vlaggetjesdag aan bod laten komen. We zoeken naar de combinatie tussen een dankdienst en een blije gospelviering. Deze zondag is de uitgelezen dag daarvoor en een viering met een enthousiast koor en solisten is een ideale invulling.

Dit jaar krijgen we muzikale medewerking van de bekende Black Gospel Groep G-roots. G-roots gaat samen met de aanwezigen vele bekende gospelliederen zingen. We starten het evenement dit jaar om 13:00 uur, zodat iedereen na reguliere kerktijd aanwezig kan zijn.

Over Vlaggetjesdag
Vlaggetjesdag is in 1947 ontstaan als viering van de eerste vangst van de Nieuwe Haring. Al meer dan 70 jaar komt heel Nederland traditiegetrouw samen op de kade in Scheveningen voor een feestelijk ontvangst van de Nieuwe Haring. Scheveningen staat ter ere hiervan in het teken van Vlaggetjesdag van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni.

Vlaggetjesdag is een jaarlijks gratis toegankelijk evenement in Scheveningen. Meer informatie: //www.vlaggetjesdag.com/

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.