Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Uitgeprocedeerde Iraakse asielzoekers op Malieveld herstellen kamp na storm
Naast het Malieveld bivakkeert een groep uitgeprocedeerde Irakezen met als motto ‘’Recht op Bestaan’’.
Zij hebben open tenten opgesteld en overal hangen spandoeken waarbij zij duidelijk maken, dat het niet eens zijn met het besluit dat zij niet meer in Nederland mogen verblijven; in hun optiek is Irak helemaal niet veilig. Burgemeester Van Aartsen heeft getracht dit kamp te verbieden, maar de rechter vond hun verblijf rechtmatig met de uitspraak in deze.
De hevige wind van vandaag zorgde ervoor, dat de grote tenten omwoeien; snel en provisorisch werden deze gerepareerd en overeind gezet.
Sommige mensen slapen in grote groepen op matrassen (natuurlijk nu nat en klam).
Anderen slapen in lage tentjes, voor zover je dit tenten kan noemen, waar mensen op houten vlonders met alleen dekens slapen, bleven overeind, maar veel beschutting tegen de wind en regen is er niet.
Schrijnend om te zien….
De keuken (of hoe je het kan noemen) geeft wel enige bescerming tegen de wind; twee mensen zaten daar even muziek te maken en te zingen.

Waarom wil Van Aartsen deze demonstratie verbieden?
Volgens hem staat de Anti Fascistische Actie achter het protest van deze uitgeprocedeerde Iraakse asielzoekers. Hij zegt te vrezen dat deze ‘kwetsbare groep’ wordt misbruikt om eigen doelen te halen. Volgens hem is de Anti Fascistische Actie ‘een schemerige organisatie die niet van de asielzoekers zelf is’ en waar geen afspraken mee gemaakt kunnen worden. Van Aartsen voegt daar aan toe dat hij wel sympathiek tegenover de asielzoekers staat.
De Haagse Stadspartij vindt de uitspraken van Van Aartsen ”ridicuul” waarop Wijsmuller schriftelijke vragen heeft gesteld waarom hij op een krampachtige manier omgaat met de demonstratievormen van Occupy en de asielzoekers. ”Hij kan niet tegen zijn verlies en lijkt zwaar gefrustreerd”.Please follow and like us:

4 reacties

 • Ferry

  Op een van de vorige blogs stond van Aartsen afgebeeld met een lantaarntje tussen wat kinderen , maar geloof me , dat was in het kader van de “city promotion” … mooi weer spelen tussen wat haastig opgetrommelde schoolkinderen poserend voor het vredespaleis.
  De zelfde v.Aartsen piekerd er niet over om eens persoonlijk polshoogte te gaan nemen gelijk zijn amsterdamse collega v.d. Laan , die die moeite wel nam.
  Ook al ben je van mening dat deze groep uitgeprocedeerde asielzoekers formeel nergens meer recht op hebben kan je op z’n minst je humane hart laten spreken , huisvesten in hotel des Indes is niet nodig maar geef ze in ieder geval de kans zich beter te beschermen tegen regen en kou.
  De anti fascistische actie is niet mijn ding , heb ik niets mee te maken , als individu vul ik er mijn tas met al weken niet gewassen kleding , mijn wasmachine thuis doet de rest …

 • Edwin IJsman

  De reden dat deze tenten omwaaiden, is een door de burgemeester afgedwongen maatregel: de tenten moeten aan 1 kant openzijn. Dit in verband met de ‘veiligheid’: de politie moet zijn controlerende taak uit kunnen voeren.
  Een ieder die het nieuws rondom tenten bij festivals e.d. de afgelopen paar jaar heeft gevolgd, weet inmiddels wat de veiligheidsgevolgen zijn van gedeeltelijk open tenten in zware wind: de wind komt oder het dak en richt schade aan, soms met doden en gewonden tot gevolg.

  Deze situatie laat duidelijk het lage denkniveau bij de Gemeente Den Haag zien: men werkt oplossingsgericht zonder eerst duidelijk het probleem te definieren. Zo creeert men slecht-werkende oplossingen voor imaginaire problemen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.