Diversen

Stembureaus op 6 Haagse stadsboerderijen

stembureaus
Stembureaus open vandaag: maar ook op 6 stadsboerderijen

Vandaag zijn de Provinciale staten- en waterschapsverkiezingen. Natuurlijk kan ook ik niet vaak genoeg benadrukken: stem!
U kan dat doen op de diverse stembureaus, maar ook op 6 Haagse stadsboerderijen tussen 7.30 – 21.00 uur.
Natuurlijk een mooie gelegenheid om het uitbrengen van een stem te combineren met een mooi groen uitje!

Stembureaus zijn op de volgende stadsboerderijen: Landzigt (Aristoteleslaan 143- Leidschenveen), Molenweide (Stuwstraat 31 – Laak), Op den Dijk (Bovendijk 141 – Wateringse Veld), Schildershoeve (Teniersplantsoen 83 – Schilderswijk), `t Waaygat (Havenkade 75 – Scheveningen), Woelige Stal (Herman Costerstraat 80 – Transvaal)

Naast stembureaus zijn er meer activiteiten op de diverse Stadsboerderijen:

Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)
woensdag 27 maart , 9.30 – 11.30 uur
Mamacafé Landzigt
Iedere laatste woensdag van de maand vindt er op Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen een Mamacafé plaats. Een leuk moment voor vaders, moeders, opa’s of oma’s, met (klein)kinderen van  0 tot 4 jaar, om samen met hun kind(eren) aan te schuiven en elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Tijdens de bijeenkomsten wordt er regelmatig aandacht besteed aan thema’s waar iedere ouder mee te maken krijgt.
Voor de kinderen is er ruimte om te spelen en om bij de dieren te kijken samen met de gastvrouwen. Uiteraard zal er ook voor de kinderen wat te drinken klaar staan. Het Mamacafé is een samenwerking tussen Stadsboerderij Landzigt en het Centrum Jeugd en Gezin Leidschenveen.

Repair Kid
Repair Kid (archieffoto)

Stadsboerderij Schildershoeve, Teniersplantsoen 83 (Centrum)
Woensdag 27 maart, 13.30 – 15.30 uur
Met z`n allen voor een schone wijk
Woensdag 27 maart wordt een grote opschoondag op het Teniersplantsoen. Om 13.30 uur wordt er gestart  met een grote zwerfvuilronde ‘Opgeruimd straat netjes’ vanaf stadsboerderij Schildershoeve. Daarnaast zijn er diverse activiteiten te doen met als thema afval. Je kunt afvalbakjes knutselen bij het Hopje, een sportactiviteit doen bij Stagehuis en wat lekkers drinken bij het MOC. Op het erf van de boerderij kunnen kinderen meedoen met Repair Kid en je kunt een rondje meerijden op de veegwagen.
Alle leeftijden. #GoedbezigDH

Uitgebloeide bloembollen?
Lever ze in op een stadsboerderij
februari t/m april | Tijdens openingstijden dinsdag t/m zondag van 9.00 – 17.00 uur
Alle stadsboerderijen | www.denhaag.nl/stadsboerderijen
Zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel, in het voorjaar. Maar wat doe je ermee als ze zijn uitgebloeid. Weggooien?! Zonde, want de bollen zijn vaak goed opnieuw te gebruiken. Lever ze in op de stadsboerderij. Deze bloembollen zullen dan op het terrein van de stadsboerderij worden herplant, zodat iedereen volgend jaar weer plezier kan beleven aan uw bollen!In 2018 is er totaal meer dan 175 kg bollen ingeleverd op de stadsboerderijen.

100 jaar Natuur- en Milieueducatie in Den Haag
Met #goedbezigDH vieren we in 2019 dat de afdeling Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Den Haag 100 jaar bestaat. In 1919 nam de gemeente het beheer van de eerste Haagse School- en Kindertuin over. Dat was het begin van 100 jaar onderwijs over natuur en milieu.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.