Wijknieuws

Stemavond beste wijkideeën Zuidwest

 

 

Op 1 juli werd een stemavond, in het Cultuuranker aan de Zuidlarenstraat gehouden, voor de beste ideeën uit de wijken Moerwijk, Morgenstond, Bouwlust en Vrederust.

Iedere bewoner uit deze wijk kon een plan indienen om hun wijk zelf mooier, leuker en leefbaarder te maken. Voor het direct uitvoeren van de verkozen ideeën stelde de gemeente vooraf per wijk € 200.000,- beschikbaar.

Bewoners konden op deze wijk stemmen op de 62 ingediende plannen van waaruit totaal 27 ideeën werden uitgekozen.

 

 

Bij de ingang  stond een tafel waar iedereen zich kon inschrijven en daarna een zakje met daarin 10 knikkers kreeg. Dit waren je stemmen; in vazen die bij de stands stonden, kon je een of meerdere knikkers gooien. De vaas, oftewel het idee dat deze vertegenwoordigde, met de meeste knikkers had gewonnen.

 

 

Helaas had men niet verwacht dat de toestroom zo groot was, maar liefst 500 mensen waren op deze afgekomen. Op een gegeven moment waren daarom de zakjes met knikkers op, wat af en toe tot boze reacties leidde!

 

 

Natuurlijk kon je wat eten en snacken en ook was er gezorgd voor een muzikaal intermezzo door “Typisch Haags”. Ook een stuk van de onlangs overleden Michael Jackson werd door hun uitgevoerd.

 

 

 

 

Tevens werd een deel uit “Licht op Escamp” uitgevoerd. Een komisch toneelstuk wat de veranderingen in Escamp belicht, zoals inspraak (bestaat dat wel of doet de gemeente toch wat hij wil?), het verplichte verhuizen en alle spanningen en veranderingen die dat in jezelf teweegbrengen (uiteindelijk misschien toch wel positief).

 

 

Om half 9 was de stemronde gesloten en werd begonnen met het tellen van de stemmen waarna Wethouder Baldewsingh de prijzen uitreikte.

Ook mijn wijk Vrederust was behoorlijk in de prijzen gevallen.

Onder andere op grasveld dat tijdelijk is aangelegd tot er nieuwbouw gepleegd zal worden op het winkelplein aan de Ambachtsgaarde, waar alle speelruimte voor de kinderen is verdwenen na het aanleggen van een parkeerplaats zal een kinderspeelplaats worden aangelegd.

 

De stemavond werd gehouden in het kader van ‘Bewonersparticipatie’. Dit is een onderdeel van de krachtwijkenaanpak. Het doel is om de komende jaren structureel bewoners te laten meedenken en meedoen in de wijkaanpak.

Ik ben heel benieuwd of dit ertoe leidt dat men zich inderdaad meer betrokken gaat voelen tot verbetering van hun wijk en dat het leidt tot meer saamhorigheid, leefbaarheid en een mooiere wijk. In elk geval moet ieder plan door de bewoners zelf uitgevoerd gaan worden. En feit is, wat je zelf doet ben je zuiniger op dan wat voor je wordt “voorgekauwd”.

 

Meer foto’s bekijken? Klik hier.  

Please follow and like us:

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.