Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Start FNV campagne ‘Laat kwetsbaar Nederland niet vallen’De FNV startte vanmiddag de campagne ‘Laat kwetsbaar Nederland niet vallen’. en lanceerde daarmee hun website.
Hiermee vraagt het FNV de aandacht voor de ingrijpende gevolgen van de Wet werken naar vermogen die het kabinet wil invoeren. De plannen om één regeling in te voeren voor mensen met een arbeidshandicap en bijstandgerechtigden lijken mooi, maar zijn het niet volgens deze vakbond.
Na een toespraak op het Plein tegenover de Tweede Kamer waar de maatregelen werden besproken, werd een toespraak gehouden, waarna een stuntman zich achterover vanaf een plateau in opgestelde dozen liet vallen. Hiermee liet men iemand letterlijk vallen….
Deze voorgenomen wetten zouden ingrijpende gevolgen hebben voor Wajongers die kunnen werken, voor mensen die een beroep willen doen op de sociale werkvoorziening en voor bijstandsgerechtigden.
Volgens het FNV zullen 70 duizend banen voor mensen met een arbeidsbeperking verdwijnen plannen van het kabinet doorgaan. De Wajong wordt uitgekleed en alle uitkeringen dramatisch verlaagd. Voor honderdduizenden mensen dreigt de armoede.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.