computer/internet

Start ‘Wachtwoord Wissel Week’ op station Den Haag CS
Steeds vaker wordt online om een wachtwoord gevraagd. Veel Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van de risico’s van gemakkelijk te achterhalen wachtwoorden. Mensen uit de directe omgeving kunnen iemands online identiteit overnemen en schade aanrichten maar ook hackers achterhalen wachtwoorden razendsnel en plegen daarmee fraude. De helft van de Nederlanders springt slordig met wachtwoorden om en wisselt deze nauwelijks. Eén op de tien gebruikt bijvoorbeeld altijd en voor verschillende websites één en hetzelfde wachtwoord. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van MeMo2 in opdracht van Digivaardig & Digibewust onder ruim 800 Nederlanders.

Op Den Haag CS startte dinsdagochtend 5 oktober de Wachtwoord Wissel Week. Doel van de Wachtwoord Wissel Week is om zoveel mogelijk mensen wakker te schudden om vaker van wachtwoord te wisselen.


In de stationshal werden reizigers op een ludieke wijze uitgenodigd in speciale wachtwoordwissel pashokjes hun wachtwoord te wisselen met behulp van de online Wachtwoord Wisselaar©.

Digivaardig & Digibewust is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties om het aantal mensen dat niet of nauwelijks digitale vaardigheden heeft terug te brengen en om het verantwoord en veilig gebruik van digitale middelen te stimuleren. Het programma wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken, de Europese Commissie en diverse bedrijven (KPN, UPC, Microsoft, NVB, IBM, NVPI, SIDN). Meer informatie is te vinden op mijndigitalewereld.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.